Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Category

Mjedisi

Franca dhe Kina rikonfirmojnë marrëveshjen e Parisit

Franca dhe Kina kanë ripohuar mbështetjen e tyre të ndërsjellë për marrëveshjen “e pakthyeshme” të klimës në Paris, vetëm disa ditë pasi SHBA-të bënë hapin e parë zyrtar për t’u tërhequr nga ajo. Duke folur në një konferencë të…

Mënyra e duhur për të matur emetimet e karbonit

Objektivat zero janë të nevojshme, por jo të mjaftueshme Edhe pse në mënyrë të ngadaltë, ndryshimet klimatike po zënë një vend të rëndësishëm në debatet politike të botës së pasur, shkruan The Economist. Protestat e rebelimit kundër…

Ky është niveli i ndotjes në Prishtinë

Ajri në Prishtinë po vazhdon të jetë i dëmshëm. Madje edhe në mëngjesin e sotëm niveli i ndotjes është shumë i madh, ku vlera shënon 160 PPM. Ambasada e SHBA’së në Kosovë mat çdo ditë nivelin e ndotjes së ajrit në Kosovë dhe e publikon…

Vendet e Ballkanit po vuajnë nga nivelet e larta të ndotjes

Zyrtarët e shëndetit në Serbi paralajmërojnë për rrezikun e “niveleve shumë të larta” të ndotjes në Beograd dhe disa qyteteve të tjera, një problem që po ndjehet edhe në Bosnjë dhe Maqedoninë e Veriut. Një re e trashë ndotjeje është bërë…

Alarmohet Kosova, nivel i rrezikshëm i ndotjes së ajrit

Ndotja e ajrit po vazhdon të mbetet problem serioz për qytetarët e Kosovës, veçanërisht për ata që jetojnë në Prishtinë. Qysh në orët e para të mëngjesit, ndotja e ajrit ka shënuar shkallë të lartë. E ministri në largim i Mjedisit dhe…

Vjen “pakti i ri i gjelbër” për Europën

Ursula von der Leyen ka të ngjarë të paraqesë detaje për Marrëveshjen e Gjelbër për Europën para fillimit të 100 ditëve të para të saj në krye të Komisionit Europian. Presidentja e ardhshme europiane po planifikon të propozojë gjatë…

Green Art Center ndihmon riciklimin në Kosovë

Green Art Center (GAC) në vazhdimësi implementon aktivitete në kuadër të projekteve me donatorë të huaj me focus përmirësimin e kushteve mjedisore dhe që stimulojnë zhvillimin e ekonomisë qarkore në vend. Në vitet e fundit në partneritet…

Prishtina do instalojë monitorë për cilësinë e ajrit

Sot do të mbahet ceremonia e dorëzim-pranimit të monitorëve për publikimin e të dhënave të cilësisë së ajrit në Prishtinë. Në këtë ceremoni do të marrin pjesë Ministri në detyrë i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Fatmir Matoshi dhe…