Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Category

News

Pezullohet kërkimi i naftës në kufi me Greqinë

Deti Jon tashmë nuk ka dallgë. Kërkimet për burime nafte ose gazi janë ndalur dhe praktikisht ato mund të quhen të mbyllura, pasi kompania që kishte marrë përsipër gjetjen e arit të zi në një zonë detare kufitare mes vendit tonë dhe Greqisë…

KEDS: Investim për 225 familje në Malishevë

KEDS zgjeron dhe përforcon rrjetin për 225 familje në Dragobil të Malishevës Janë 225 familje dragobilase që do të kenë energji elektrike shumë më kualitative dhe satabile nga investimi i radhës nga KEDS. Me këtë investim tani është…

Ndotja e ajrit jep probleme dhe në tru

Ndotja e ajrit shkakton probleme në tru. Nisur nga ky fakt Organizata Botërore e Shëndetësisë ke vendosur që ta përqendroje vëmendjen pikërisht tek ajri i ndotur që thithim çdo ditë. Mjeket neurologë thonë se dememencia dhe aksidentet…

Çmenduria e digave në Valbonë

Lëvizjet e tyre mezi duken. Në brigjet e lumit “Cemi”, delet pinë ujë të përzier me rërën dhe gurët. Në peizazhin imponues të Alpeve Shqiptare, këto skena duken të përjetshme. Megjithatë, vetëm disa qindra metra larg, gypat imponues janë…

PNUD: 149 HEC-e po minojnë zonat e mbrojtura

Të 26 HEC-et tashmë në operim në zonat e mbrojtura dhe 123 HEC-et tjera që janë në ndërtim dhe të planifikuara kanë dëmtuar rëndë trashëgiminë natyrore. Një grup ekspertësh prej 20 vetash të atashuar nga PNUD inspektoi 71 HEC-et e vogla…

Të gjitha oqeanet dëmtohen nga ndikimi njerëzor

Vetëm 13% e oqeaneve të botës mbeten të paprekura nga ndikimet e dëmshme të njerëzimit, ka zbuluar analiza e parë sistematike. Jashtë zonave më të largëta të Paqësorit dhe poleve, pothuajse asnjë oqean nuk ka mbetur në nivel natyralisht të…

“Ethet e arit të ri”, rikthehet vëmendja te kobalti

Minierat e Kobaltit nuk kanë qenë të kërkuara dekadat e fundit. Por disa ndërmarrje minierash kanë ngritur pretendime për të bërë kërkim në minierat në Idaho, Montana dhe Alaska, në kërkim të mineralit blu të argjendtë. Ata po rrisin…

KKT miraton 8 leje të reja HEC-esh

Këshilli Kombëtar i Territorit zhvilloi këtë të enjte mbledhjen e radhës duke miratuar një numër rekord vendimesh, plot 28 të tillë. Në ndryshim nga herët e fundit ku projektet më të rëndësishme kanë qenë të orientuara për ndërtime të reja…