info@energjia.al

Insig Logo 1

off

Komisioni i BE kërkon bashkim energjitik

Furnizimi me energji i Evropës duhet të bëhet më i lirë, më efikas dhe më i pavarur nga Rusia. Por për këtë nevojitet një politikë energjetike gjithëevropiane. BE ka tregun e brendshëm. Por në sektorin energjetik vazhdon të ekzistojë partikularizmi evropian. Çdo shtet anëtar i BE...
Postuar me 26 Shk 2015
, 15:25
off

Zvicra jep 6.6 mln Euro për infrastrukturën e gazit

VENDIM PËR   MIRATIMIN, NË PARIM, TË MARRËVESHJES SË PROJEKTIT, NDËRMJET KËSHILLIT TË MINISTRAVE TË REPUBLIKËS SË SHQIPËRISË DHE QEVERISË SË KONFEDERATËS ZVICERANE, PËR GRANTIN E ASISTENCËS FINANCIARE, PËR PROJEKTIN “NGRITJA E KAPACITETEVE PËR ZHVILLIMET NË PËRMASA TË MËDHA TË...
Postuar me 26 Shk 2015
, 14:58
off

Shpronësohen tokat ku kalon linja Ersekë-Zëmblak

VENDIM PËR SHPRONËSIMIN, PËR INTERES PUBLIK, TË PRONARËVE TË PASURIVE TË PALUAJTSHME, PRONË PRIVATE, QË PREKEN NGA NDËRTIMI I LINJËS 110 KV KORÇË – ZËMBLAK Në mbështetje të nenit 100 të Kushtetutës dhe të neneve 5, pika 1, 20 e 21, të ligjit nr.8561, datë 22.12.1999, “Për...
Postuar me 26 Shk 2015
, 14:39
off

Ndëshkime edhe brenda OSHEE-së

Nga Mentor Nazarko Aktiviteti cilësisht intensiv por jo vetëm i tillë i qeverisë në mbështetje të OSHEE-së, Operatorit shqiptar të Shpërndarjes së Energjisë Elektrike është në pikëpamje mediatike, ndoshta njëri nga aktivitetet kryesore të saj në periudhën e fundit. Angazhimet e...
Postuar me 26 Shk 2015
, 14:15
off

Ç’ndodhi me padinë e Trepçës ndaj Serbisë?

Deputetja e PDK-së, Sala Berisha Shala, gjatë seancës së sotme ka pyetur për padinë ndaj shtetit serb që kombinati ‘Trepça’, kishte dorëzuar në Dhomën e Veçantë e Gjykatës Supreme. Ajo ka thënë se kjo Gjykatë nuk i është përgjigjur kësaj padie. Sipas Shalës, kjo mospërfillje ...
Postuar me 26 Shk 2015
, 13:48
off

Kosova planifikon 130 MW energji nga era

Kosova është e përkushtuar të përmbushë obligimet që dalin nga Traktati i Komunitetit të Energjisë (20:20:20) lidhur me kërkesat për Burimet e Ripёrtritshme te Energjisë. “Qeveria ka për qëllim që të vazhdojë mbështetjen për investimet në energjinë e ripërtërishme dhe t...
Postuar me 26 Shk 2015
, 12:29
off

Proçedohen 5 punonjës të OSHEE për abuzim

Policia e Lezhës ka nisur proçedim penal ndaj 5 punonjësve të OSHEE së ketij qyteti, 2 prej tyre elektriçistë nën akuzën e shpërdorimit të detyrës. Sipas bluve “procedimi ndaj tyre filloi pasi dyshohen se kanë shkelur proçedurat ligjore për montimin e matësave të energjisë...
Postuar me 26 Shk 2015
, 11:48
off

TV pengohet të filmojë uzinën e Armo-s

Pas refuzimit në zyrat qëndrore të kompanisë azere që administron me koncension rafinerinë “ARMO”, grupi i xhirimit nga “Channel One” udhëtoi drejt Ballshit, për të sjellë dëshmitë e katastrofës mjedisore, që po vë në rrezik jetën e mijëra banorëve, të cilët jetojnë shumë pranë...
Postuar me 26 Shk 2015
, 11:16
off

Shkodër, kërkohet shtyrja e afatit të pagesës

Prefekti i Shkodrës i bën apel Qeverisë që të shtyhet afati i pagesave të energjisë elektrike nga debitorët, pasi në Qarkun e Shkodrës ka dyndje nga qytetarët dhe kjo situatë sipas prefektit krijon mundësinë për korrupsion, pasi në radhët e qytetarëve kanë nisur të dalin sekserë...
Postuar me 26 Shk 2015
, 10:34
off

Norvegji, 20% e veturave të reja janë elektrike

Rreth 20 për qind e veturave të reja në Norvegji që prej fillimit të vitit janë të modeleve me lëvizje elektrike, theksoi sot një organizëm i specializuar, një rekord në këtë fushë që përforcon pozitën e vendit skandinav. Stimuluar nga mbërritja e versionit elektrik të makinës më...
Postuar me 26 Shk 2015
, 9:49
off

TAP, prezantohen përfitimet për Korçën

Fillimi i punës për ndërtimin e gazsjellësit TAP, projekti që prek zonën jugore të Shqipërisë dhe që pritet të ketë një impakt të rëndësishëm në ekonominë shqiptare, ka mbledhur në një takim kryebashkiakun e Korçës, Sotiraq Filo dhe Drejtorin e Departamentit të ASM, Anton Mifsud...
Postuar me 25 Shk 2015
, 15:35
off

Raport mbi pagesat me këste dhe kanalet alternative

Deklaratë e administratorit z.Adrian Çela për pagesat me këste dhe kanalet alternative Jam sot këtu, përpara jush të raportuar të dhënat e fundit me aktëmarrëveshjet e lidhura mes debitorëve dhe OSHEE, për pagesën e detyrimeve me këste dhe uljen me 80% të kamatës. Të dhënat...
Postuar me 25 Shk 2015
, 14:03
off

Kush i liçenson matësit në Kosovë?

Pas publikimit të raportit për njehsorët e energjisë elektrike, tani më Agjencia e Metrologjisë revokojë licencën për njehsorët e tipit Kohler. Më poshtë po ju tregojmë se kush licencon dhe teston njehsorët në Kosovë. Sipas uebfaqes së Agjencisë së Metrologjisë së Kosovës në...
Postuar me 25 Shk 2015
, 12:42
off

Obama vë veton ndaj naftësjellësit ‘Keystone XL’

Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Barak Obama, ka vënë veton ndaj projektligjit për miratimin e ndërtimit të naftësjellësit “Keystone XL”.  Kongresi i udhëhequr republikanët dërgoi projektligjin te presidenti ditën e martë. Zëdhënësi i Shtëpisë së Bardhë, Josh Earnest, tha se...
Postuar me 25 Shk 2015
, 12:04
off

BE planifikon gaz dhe energji më të sigurtë

Bashkimi Evropian ka vendosur të hartojë planin për të krijuar lidhje më të ngushta të energjisë midis 28 vendeve të saj, në përpjekje për të shmangur rreziqet e furnizimit nga kriza në Ukrainë dhe për të lehtësuar zhvendosjen e planifikuar drejt ekonomisë që përdor nje energji...
Postuar me 25 Shk 2015
, 11:15
off

Komuniteti i Energjisë kërkon planin për energjinë e rinovueshme

Sekretariati I Komunitetit të Energjisë I ka kërkuar përsëri sot Shqipërisë, Bosnje-Hercegovinës dhe Maqedonisë që të aprovojnë dhe dorëzojnë në Sekretariat planet e tyre kombëtare të energjive të rinovueshme. Kjo është një ndër kërkesat kyç të Direktivës 2009/28/EC mbi...
Postuar me 25 Shk 2015
, 10:38
off

Në kërkim biznesmeni për vjedhje energjie

Policia e Krujës ka shpallur në kërkim biznesmenin Ahmet Muçaj, i njohur si Meti i “Kristalit”. Burime zyrtare nga policia bëjnë me dije se “ditën e djeshme ka nisur procedimi penal në mungesë për shtetasin A.M,67 vjeç, banues në Tiranë, sepse  rreth orës 13.00 nga kontrolli i...
Postuar me 25 Shk 2015
, 9:56