Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Category

Hidrokarbure

IAP expected to cost 120 million euros

The Ionian Adriatic Pipeline (IAP) would cost around 120 million euros. This is the conclusion of the Montenegrin Ministry of Economy based on projections from a previous analysis. Connecting Montenegro, Albania, Greece and Italy to…

Korea e Veriut prodhon ende karburant bërthamor

Koreja e Veriut vazhdon të prodhojë lëndë djegëse për bombat bërthamore, pavarësisht zotimit të saj për t’u denuklearizuar, tha sekretari amerikan i Shtetit, Mike Pompeo. Pompeo, në një dëshmi para Komitetit të Senatit amerikan për…

Gazsjellësi IAP do të kushtojë 120 milionë euro

Projekti për ndërtimin e gazsjellësit Jonian-Adriatik (IAP) mund të kushtojë rreth 120 milionë euro. Shifra vjen nga Ministria e Ekonomisë e Malit të Zi, bazuar mbi analizat paraprake të projektit që lind si degë e TAP. IAP kalon përmes…

SHBA dhe Ukraina, bashkë kundër gazsjellësit rus

Presidenti i Ukrainës, Petro Poroshenko, ka deklaruar se bashkëpunimi midis Ukrainës dhe SHBA-ve është vendimtar për të kundërshtuar me sukses ndërtimin e projektit të tubacionit të gazsjellësit “Rrjedha Veriore 2”, që planifikon të sjellë…

Vijon rënia e rezervave të naftës në SHBA

Çmimet e naftës po qendrojnë në rritje, duke publikuar fitime për të dytin sesion me radhë, për shkak se të dhënat e publikuara në SHBA treguan një rënie të rezervave në masë më të madhe se parashikimet e analistëve, duke larguar…

Nafta, investitorët fokusohen te tensioni SHBA-Iran

Çmimet e naftës po ndryshojnë minimalisht gjatë sesionit të sotëm, pasi fokusi i investitorëve është zhvendosur te rreziku i furnizimit të tregut, për shkak të përshkallëzimit të tensioneve mes SHBA dhe Iranit. Nafta Brent e Londrës po…

Luhaten çmimet e naftës në vend

Gjatë ditës së djeshme, nafta me shumicë në dy portet e vendit është shitur me 153.84 lekë për litër, në rënie me 0.11% në krahasim me sesionin e kaluar. Çmimi i pasqyruar është aktual dhe i referohet vetëm ditës së sotme. Luhatjet në…

Sfida e Albgaz për gazifikimin

Intervistë me z. Arbër Avrami, drejtor i përgjithshëm, Albgaz Ende pa plotësuar dy vjet nga krijimi i saj, kompania shtetërore e gazit Albgaz, e konceptuar si një operator i kombinuar që do të kryejë veprimtarinë e Operatorit të Sistemit…