Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Category

Elektroenergjetika

Raporti i ERE, konsumi i energjisë u rrit

Konsumi i energjisë elektrike për vitin 2017 u rrit me 4.9% në raport me një vit më parë, ndërkohë që prodhimi i HEC-eve private ra me 27% për shkak të thatësirës”. Të dhënat u bënë me dije nga kreu i Entit Rregullator të Energjisë, Petrit…

Investimet e BERZH, një pjesë e madhe për energjinë

Deri më sot, BERZH ka investuar pothuajse 1 miliard euro në mbi 80 projekte në Shqipëri. Kështu bëri të ditur kreu i zyrës së BERZH në Shqipëri, Matteo Colangeli për SeeNews. Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim do të vazhdojë të…

KEDS fillon trajnimin e fëmijëve të stafit

Tridhjetë fëmijë të moshave 7 deri 10 vjeç këtë javë kanë nisur hapat e parë në programin edukues KEDS Kids Academy, ku ata do të marrin mësime bazike në elektrikë dhe robotikë. Deri në fund të gushtit programin 2 javor do të ndjekin 150…

Rimëkëmbja e energjisë, projekti do shtyhet

Një rishikim i fundit periodik i projektit të Rimëkëmbjes në sektorin e energjisë ku financues është Banka Botërore ka dalë në përfundimin se objektivat e vendosura në fillim të programit me shumë gjasa nuk do të arrihen sipas kalendarit të…

Hidrocentral në Korçë, mbërrin aplikimi në Ministri

Një tjetër aplikim është regjistruar pranë Ministrisë së Infrastrukturës dhe Energjisë  për ndërtimin e një hidrocentrali të vogël. Shoqëria “B.A.D” sh.p.k e cila ka si objekt të aktivitetit import-eksport, tregti të sistemeve të…