Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Category

Miniera

Kosovë, avancon projektligji për minierat dhe mineralet

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural do ta dërgojë sot në Qeveri për miratim Ligjin për Miniera dhe Minerale. Marrëveshja për dërgimin e këtij Ligji për miratim është arritur pas takimit që ministrja e Bujqësisë, Dijana…

Eksportet e mineraleve shqiptare drejt Italisë

Nga studimi i fundit i variablave të tregtimit të mineraleve, lëndëve djegëse dhe energjisë elektrike të INSTAT, duket qartë një orientim i eksporteve drejt Italisë dhe një “braktisje” e dukshme e tregut spanjoll. Shifrat tregojnë qartë që…

DASH nis fazën e dytë të asistencës ndaj AKBN

Në kohën kur po diskutohet një projektligj i ri që synon të ndryshojë përfitimin që merr shteti nga koncesionet e naftës, Agjencia Kombëtare e Burimeve të Natyrës po asistohet nga Departameti Amerikan i Shtetit me mbështetjen e Ambasadës…

Syla: Kosova është aksionere e Trepçës, edhe në veri

Kryetari i Bordit të Trepçës, Ardian Syla në një intervistë për emisionin “EKONOMI” në Telegrafi.com, ka thënë se punëtorët e kësaj ndërmarrje të komunitetit serb në veri nuk janë treguar bashkëpunues për regjistrimin e Trepçës si shoqëri…

Prodhimi në Trepçë duhet të rritet

Kryetari i Bordit të Trepçës, Ardian Syla, në një intervistë për emisionin “EKONOMI” në Telegrafi.com me gazetarin Lulzim Ahmeti, ka folur për gjendjen në Trepçë pas shndërrimit në kësaj ndërmarrje në shoqëri aksionare. Ai ka treguar se…

Tmava, intervistë rreth gjendjes së Trepçës

Gjendje relativisht e mirë paraqitet nga ana e ekspertëve në lidhje me kryerjen e obligimeve financiare ndaj institucioneve të Kosovës kur bëhet fjalë për Kombinatin Trepça në veri, derisa analistë dhe përfaqësues të shoqërisë civile…

Ndryshon llogaritja e rentës minerare

Ministria e Financave dhe Ekonomisë ka nxjerrë për konsultim publik një projektligj mbi regjimin fiskal në sektorin hidorkarbur, duke përcaktuar sesi do të funksionojë përllogaritja dhe mbledhja e taksës së rentës minerare, duke e…

Trepça, pagat e prapambetura pritet të kalojnë nesër

Kryetari i Bordit të Trepçës, Ardian Syla, në një prononcim për Telegrafin ka thënë se janë duke pritur alokimin e mjeteve nga buxheti i Kosovës në xhirollogarinë e Trepçës. Syla tha se mjetet financiare pritet që të transferohen në…