Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Category

Miniera

Rimëkëmbja e ngadaltë e Trepçës

Përveç problemeve financiare, mungesa e punëtorëve të kualifikuar dhe teknologjia e vjetruar janë disa nga problemet më të cilat po përballet kombinati metalurgjik Trepça, thonë udhëheqës të kësaj ndërmarrje. Drejtori menaxhues në…

Çmimi i arit arrin nivelin më të lartë

Çmimet e arit kanë arritur nivelet më të larta në gjashtë vjet pasi investitorët po presin një ulje të normës së interesit nga Rezerva Federale e Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe janë në kërkim të një një sigurie ndikuar nga tensionet…

Cilat janë vendburimet aktuale të arit në Shqipëri

Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë ka nisur procesin e konsultimit publik për programin e veprimit 3-vjeçar, për vitet 2019 – 2021, në zbatim të Strategjisë Minerare. “Ky projektvendim ka për qëllim miratimin e programit të…

Sindikalistët e Trepçës kërcënojnë me grevë

Kryesindikalisti Shyqyri Sadiku nuk përjashton grevat e punëtorëve të Trepçës nëse gjendja financiare nuk përmirësohet, ndërsa drejtori menaxhues i kombinatit, Basri Ibrahimi thekson se bojkoti dhe grevat nuk çojnë askund. Punëtorët e…

Industria nxjerrëse në Kosovë dëmton mjedisin

Qendra Kosovare për Gazetari Hulumtuese Preportr, e cila funksionon në kuadër të Organizatës Çohu! organizon konferencë në të cilën do të publikohet hulumtimi “Industria e shkatërrimit”. Në konferencë do të prezantohen gjetjet e…

Hekur-Nkeli, gati të aktivizohet miniera e Proptishtit

Autoritetet publike kanë në shqyrtim një aplikim të fundit nga kompania që ka fituar të drejtën e shfrytëzimit të objektit “Proptisht” zona minerare 169 Korçë për nxjerrjen e hekur-nikelit me një prodhim vjetor 100 mijë tonë. Në dokumentet…

Ndryshimet ligjore, liberalizohen shërbimet minerare

“Ushtrimi i veprimtarisë së shërbimeve të ekspertizës apo profesionale lidhur me burimet minerare do të jetë i lirë, pa qenë e domosdoshme pajisja me licencën e deritanishme.” Gjithçka përcaktohet në disa ndryshime ligjore, të hartuara…

OAK përshëndet mosvotimin e projektligjit për minierat

Oda e Afarizmit të Kosovës (OAK) përshëndet mosvotimin e sërishëm të Projektligjit për Miniera dhe Minerale në seancën e sotme në Kuvend, duke kërkuar që ky Projektligj përfundimit të rikthehet në Komision Parlamentar për ndryshimet e…