Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Category

Miniera

Trazirat botërore rrisin vlerën e naftës

Çmimet e argjendit dhe arit u rritën me më shumë se 1 për qind teksa investitorët u zhvendosën tek asetet e sigurta pasi një sulm në godinat e naftës të Arabisë Saudite rriti shqetësimin mbi furnizimin global me energji dhe nxiti tensionet…

Kosovë, bien ritmet e industrisë nxjerrëse

Krahasuar me tremujorin e dytë të 2019-së me tremujorin e njëjtë të vitit paraprak ka rënie të industrisë nxjerrëse. Kështu thuhet në raportin “Statistikat Afatshkurtra të Industrisë, tremujori i dytë 2019”, prezantuar nga Agjencia e…

Pse Trump kërkon Groenlandën?

Ideja e fundit e presidentit amerikan Donald Trump është ajo e të blerit të një ishulli. Dhe jo të një ishulli çfarëdo por më të madhin e botës; Groenlandën. Po pse Trump e dëshiron këtë ishull? Në Groenlandën, që dëshirohet jo vetëm…

Cilat vende zotërojnë më shumë ar

Ky metal i çmuar dikur ishte aq jetik sa vlera e monedhave globale lidhej drejtpërdrejt me vlerën e arit. Ndërsa ‘Standardi i Artë’ mund të mos ekzistojë më, ari është akoma masivisht i rëndësishëm politikisht dhe ekonomikisht. Ka…

Nga shtatori sigurim jete për minatorët

Çdo kompani që zotëron një leje minerare është e detyruar që të sigurojë jetën e punonjësve të saj. Një udhëzim i miratuar nga Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare së fundmi dhe që merr fuqi në 1 shtator 2019, përcakton pikërisht detyrimet…