Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Ari regjistron rënien rekord në mbi 7-vjet

Ari u tërhoq këtë javë nën nivelin e 2,000 dollarëve, duke shënuar rënien e tij më të madhe një-ditore në mbi shtatë vjet të martën, pasi investitorët të gjithë në turmë blenë njëkohësisht sasi të mëdha ari. Çka uli përkohësisht dhe çmimin.

Në javët e fundit, ari u përpoq të regjistroi nivele të larta mbi 2,000 dollarë, i nxitur nga shpresat se ligjvënësit amerikanë do të aprovonin një projekt-ligj tjetër stimulimi prej triliona dollarësh që synon të qetësojë ndikimin ekonomik të koronavirusit.

Ari zgjati rreth 1.6% në ditë me 1,954 dollarë për një ons. Të martën, ai u rrëzua me gati 6%, ose mbi 100 dollarë, humbja më e madhe një-ditore që nga qershori 2013. Sidoqoftë, çmimi është akoma në rritje me gati 30% këtë vit.

Qeveritë dhe bankat qendrore në të gjithë botën kanë lëshuar triliona dollarë ndihmë financiare historike për të parandaluar që ekonomia globale të rrëshqasë në një epokë të ngjashme me depresionin e papunësisë së lartë, falimentimeve masive dhe varfërisë.

Vala e fortë e parave të gatshme që ka goditur tregjet financiare ka ngritur arin, dhe një numër të aktiveve të tjera siç janë kapitalet aksionare, në nivelin më të lartë të tyre ndonjëherë. Për më tepër, ari ka përfituar nga ankthi i investitorëve për një perspektivë të pasigurt ekonomike, si dhe nga tensionet në rritje gjeopolitike, veçanërisht midis SHBA dhe Kinës.

Scan,  13.08.2020