Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Category

Hidrokarbure

Ujku i naftës, skema e grabitjes së ARMO-s

Historia e rafinerisë së përpunimit të naftës së ARMO-s, që prej vitit 2008, kur u privatizua, është e denjë për një film me fokus mashtrimin financiar. Skenari është i njëjtë, vetëm aktorët, të njohur dhe të panjohur, ndryshojnë: Rafineria…

Nafta në nivelin minimal 6-javor

Çmimet e naftës po qëndrojnë në rënie edhe në sesionin e sotëm, duke prekur njëkohësisht nivelin më të ulët në 6 javët e fundit. Të dhënat e publikuara treguan se, prodhimi i naftës në SHBA preku një nivel të ri rekord, ndërsa tubacioni në…

Qeveria nxjerr në shitje 3 blloqe nafte

Qeveria ka nxjerrë sërish në shitje 3 vendburime nafte në jug të vendit. Bëhet fjalë për bllokun Cakran – Mollaj në Fier dhe Gorisht – Kocul e Amonicë në qarkun e Vlorës. Afati i aplikimit për shoqëritë që kërkojnë të marrin në…

Rriten çmimet e naftës

Treguesit referencë për naftën e papërpunuar amerikane, WTI, u rritën me 51 cent dhe u tregtuan me 63.89 dollarë amerikanë për fuçi. Treguesit referencë për naftën e papërpunuar europiane, Brent, u rritën me 59 cent dhe u tregtuan me…

Trajtimi i mbetjeve të naftës do bëhet në Zharrëz

Fieri është kthyer në një “magnet” për investimet që lidhen me impiantet e përpunimit të mbetjeve. Pas inceneratorit në zonën e Verrisë duket se një tjetër projekt do të zbatohet në fshatin Zharrëz, për të cilin është dhënë edhe miratimi…

Eksklusive: Iken dhe Drejtori i dyte i TAP

Mbas largimit te Drejtorit Vendor te TAP ne Shqiperi ne tetor 2017, perkohesisht kete detyre e mori Ulrike Andres, Drejtoreshe Komerciale & Puneve te Jashtme. energjia.al ka mesuar nga burime te sigurta qe ne fillim te shkurtit, Znj.…

Kompania me pronar indian që po blen ARMO-n

Një kompani e regjistruar në Angli, por me pronar një mjek me origjinë nga India, me 10 mijë paund kapital, ka hyrë në tregun shqiptar, duke marrë në pronësi pasuri troje dhe objekte, që më parë i përkisnin shoqërisë problematike të…