Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Category

Mjedisi

Valbonë, protestë e banorëve kundër HEC-eve

Banorët e zonës së Dragobisë në Tropojë zhvilluan një protestë, ndërsa thuajse të gjitha njësitë tregtare në Valbonë iu bashkuan thirrjes për protestë dhe mbyllën aktivitetin e tyre. E gjithë kjo në shenjë solidariteti me banorët që…

Ndotja në Kosovë, shqetësuese

Bashkimi Evropian ka lëshuar alarmin për nivelin e ndotjes së mjedisit në Kosovë. Shefja e Zyrës së BE në Prishtinë, Natalya Apostolova u bëri thirrje autoriteteve në Kosovë që urgjentisht të ndryshojnë politikat që ndikojnë në shëndetin…

Ulja e taksave për makinat e reja redukton ndotjen

Pothuajse të gjitha vendet e Bashkimit Evropian kanë miratuar disa stimuj, gjë që ka rezultuar me një rënie të vazhdueshme të emetimeve mesatare të CO2 të veturave të reja të pasagjerëve. Në të gjithë shtetet anëtare të EEA-së, Norvegjia…

Kanionet e Osumit, aventurë në vend të HEC-eve

Udhëtim në kanionet e Osumit, që po kthehen në një atraksion të rëndësishëm turistik për të huajt dhe vendasit. Si shpëtoi kjo bukuri e natyrës nga dora shkatërruese e njeriut, që donte ta shfrytëzonte për ndërtimin e tre hidrocentraleve të…

OBSH paralajmëron për rrezikun nga ndotja e ajrit

Organizata Botërore e Shëndetësisë bëri të ditur se ndotja e ajrit vret ende 7 milionë njerëz çdo vit. Nëntë nga 10 njerëz në të gjithë botën janë të ekspozuar ndaj niveleve të larta të ndotjes që sjellin kancer dhe sëmundje…

Greqia nis projektet e erës dhe diellore

Greqia po përgatitet të shesë në ankand 2.6 gigawat të projekteve diellore dhe të erës për të tërhequr investime. Sipas ministrit të energjisë George Stathakis, tani e tutje prodhimi i energjisë së rinovueshme dhe çmimet do të përcaktohen…

Raporti zbulon vdekjet në Shqipëri nga ajri i ndotur

Shumica e popullsisë së botës jeton në zona ku cilësia e ajrit nuk është e shëndetshme. Ky konkluzion vjen nga raporti më i fundit i “Cilësia e Ajrit 2018” nga Instituti me të njëjtin emër, i cili është një bashkëpunim mes Institutit të…