Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Parlamenti grek miraton një projekt-ligj mjedisor

Ligjbërësit grekë miratuan të martën një projekt-diskutim të diskutueshëm mjedisor mbi të cilin opozita dhe grupet mjedisore patën kundërshtime për hapjen e derës së shpimeve të naftës dhe gazit eksplorues në zonat e mbrojtura.

Ligjvënësit votuan 158-56 për projektligjin, me 214 nga 300 anëtarët e parlamentit që votuan. Shumica i hedhin votat e tyre me postë për shkak të masave distancuese sociale që kufizojnë numrin e njerëzve në sallë plenare.

Qeveria e qendrës së djathtë ka argumentuar që legjislacioni i propozuar, i cili mbulon një gamë të gjerë subjektesh në 130 nenet e tij, do të ndihmojë në mbrojtjen e mjedisit duke siguruar gjithashtu një zhvillim të qëndrueshëm dhe do të ndihmojë Greqinë të përfundojë varësinë e saj nga qymyri.

“Rregulloret e reja mjedisore vendosin përfundimisht rregulla të qarta për mbrojtjen (mjedisore), por në të njëjtën kohë ata janë shtytësit e një zhvillimi të shpejtë dhe mbi të gjitha, të qëndrueshëm,” tha Kryeministri Kyriakos Mitsotakis në fjalën e tij, duke shtuar se pjesa më e madhe e kritikave drejtuar qeverisë ishte e pajustifikuar.

Në prag të votimit, Greenpeace dhe Fondi Botëror i Kafshëve thanë se kishin mbledhur 30,000 nënshkrime në një peticion në internet kundër legjislacionit, për të cilin ata thonë se do të heqë masat mbrojtëse jetësore për mbrojtjen e mjedisit.

“Përtej shpimit, ky legjislacion është thellësisht problematik në shumë fusha, siç është krijuar tashmë nga dhjetëra agjenci dhe organizata,” tha kreu i WWF Greqia Demetris Karavellas në një deklaratë të hënën. “Një qeveri që respektoi qëndrimet e shkencëtarëve për çështjen e koronavirusit tani duket se i injoron ata në këtë legjislacion vendimtar.”

Scan,  06.05.2020