Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Category

Rinovueshme

Europa me sytë nga turbinat e erës

Sektori i energjisë së erës në Europë është i vendosur për një rritje të qëndrueshme gjatë pesë viteve të ardhshme, thuhet në një raport të Wind Europë të botuar së fundmi. Kapaciteti i energjisë së erës në kontinent do të rritet me një…

Hapet ferma eolike më e madhe në botë

Është hapur zyrtarisht parku më i madh eolik në botë i ndërtuar në det të hapur. I vendosur në detin irlandez, parku ka një kapacitet total prej 659 megavat dhe është i aftë të furnizojë me energji pothuajse 600 mijë shtëpi në Britaninë e…

Impiantet e reja fotovoltaike me ankand

Tashme, zhvillimi i fotovoltaikës në Shqipëri nuk është më një risi! Madje, vetëm pak kohë më parëqeveria ka rritur kapacitetin e ofruar për investimet fotovoltaike për një total prej 120 megavat. Për impiantet deri në 2 MW, çmimi aktual i…

Çfarë është financimi i qëndrueshëm

Çfarë është saktësisht financimi i qëndrueshëm? Në terma të gjerë, financimi i qëndrueshëm ka të bëjë me riorientimin dhe shkallëzimin e investimeve që kontribuojnë në arritjen e objektivave të qëndrueshmërisë. Financimi i gjelbër është…

ERE shfuqizon vendimet për ndërtimin e parqeve eolike

Enti Rregullator i Energjisë (ERE) vendosi në fund të qershorit që të shfuqizojë tre vendime të tij që i takojnë vitit 2008 dhe që sanksiononin licencimin e subjekteve për ndërtimin e parqeve eolike në zonën e Kavajës, Llogorasë dhe…

Kosovë, prezantohet studimi për energjinë e rinovueshme

Balkan Green Foundation (BGF) dhe Germanwatch organizojn tryezën e rrumbullakët në lidhje me studimin “Kalimi në të ripëtëritshme – Drejt një të ardhme energjetike të begatshme dhe të qëndrueshme në Kosovë: sfidat dhe zgjedhjet e mundshme”.…