Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Ja plani miliarda dollarësh për transportin e energjisë diellore nga Australia në Singapor!

Projekti Sun Cable, i cili mbështetet nga bashkë-themeluesi i Atlassian, Mike Cannon-Brookes dhe themeluesi i Fortescue Metals, Andrew Forrest, i ka atribuuar një kontratë Guardian Geomatics me bazë në Perth për të kryer një studim të rrugës për kabllon e rrymës direkte të tensionit të lartë. Cannon-Brooks ka mbrojtur projektin “far” si një demonstrim se si Australia mund të shfrytëzojë avantazhet e saj natyrore në energjinë e pastër dhe të heqë varësinë e saj nga të ardhurat nga eksporti i qymyrit dhe gazit.

“Ky studim fillestar është një hap i madh drejt një projekti tërheqës, shumë-miliardë dollarësh, i përshkruar si eksportues i” dritës së diellit “në Azi,” tha Guardian Geomatics në një njoftim për media. Sun Cable thotë se projekti mund të sigurojë një të pestën e nevojave të energjisë për Singaporin, duke ndihmuar në zvogëlimin e varësisë së shtetit nga importet e gazit natyror. Ai gjithashtu ka plane për t’u lidhur me Indonezinë.

Fondet e lidhura me Cannon-Brookes dhe Forrest bashkë-drejtuan një mbledhje kapitali për projektin nëntorin e kaluar. Kostoja totale e kapitalit është vlerësuar të jetë rreth 13.1 miliardë dollarë, me operacionet tregtare të synuara për të filluar në vitin 2027.

Kompania po punon gjithashtu për të instaluar një bateri të madhe 50-megavat pranë Darvinit në Territorin Verior të Australisë. Objekti fillimisht do të sigurojë shërbime rezervë për rrjetin lokal të energjisë, por në fund të fundit do të përbëjë një pjesë të një sistemi më të madh të ruajtjes për të mbështetur projektin Power Link Australi-ASEAN. Ndërtimi planifikohet të fillojë në 2021, me futjen në funksion të synuar për 2022. (Bloomberg)

Scan,  25.05.2020