Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

investim

Tjetër aplikim pranë MIE për central ere

Vetëm pak ditës pas mbërritjes së kërkesës së parë për ndërtimin e një impianti eolik në Shqipëri, në gadishullin e Karaburunit, pranë Ministrisë së Energjisë dhe Infrastrukturës disa kompani të tjera kanë shprehur interesin për të ndërtuar…

TEC-i 350 mln euro në Korçë, investim strategjik

Ngritja e një termocentrali në Korçë tashmë nuk është më një sekret. Projekti, që u njoftua pak kohë më parë edhe nga Ministria e Energjisë dhe Industrisë, ka marrë statusin e investitorit strategjik me kusht nga Komiteti i Investimeve…

I ulët përdorimi i arit si mjet investimi në Shqipëri

Në Shqipëri, përdorimi i arit për qëllime investimi, me kundërpalë sistemin bankar, është në nivele të papërfillshme, pohon Marian Gjermeni, drejtor i Departamentit të Operacioneve Financiare, Banka e Shqipërisë. Ai shton se, nga ana…

Central me gaz në Korçë, prezantohet projekti

Një termocentral me gaz me fuqi 500 MW për prodhim energjie dhe ngrohje pritet të ndërtohet në qytetin e Korçës.  Projekti u prezantua sot gjatë tryezës së organizuar nga Korporata Financiare Ndërkombëtare (IFC) dhe kompania IVICOM GmbH.…

Volkswagen, 20 mld euro për bateri elektrike

Prodhuesi më i madh i automjeteve në Europë, Volkswagen, tha se ka përzgjedhur partnerët që do ta furnizojnë me bateri dhe teknologjinë e lidhur me to, në projektet e saj për makina elektrike në Europë dhe Kinë. Marrëveshjet kapin vlerën e…

TAP pritet të sigurojë fonde të reja investimesh

Duke qenë një projekt energjetik shumë strategjik për Bashkimin Europian, TAP do të sigurojë edhe fonde të jashtme për projektin. Kështu është shprehur Liza Givert, Shefja e Komunikimeve për Azernews. Në shkurt të këtij viti Banka…

BEI miraton kredinë prej 1.5 mld euro për TAP-in

Banka Europiane e Investimeve ka miratuar një kredi prej 1.5 miliardë euro për gazsjellësin Trans-Adriatik (TAP), pjesë e një projekti prej 40 miliardë dollarësh. Bashkimi Evropian po përpiqet të zvogëlojë varësinë e tij nga gazi rus…

BE do të inestojë 101 milionë euro për gazin në Qipro

BE do të investojë 101 milion euro në një projekt për gazin natyror në Qipro, si pjesë e të ashtuquajturit Korridori Jugor i Gazit. Sipas Komisionit Evropian, shtetet anëtare ranë dakord për të investuar 873 milion euro në…