Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

gjermani

Kuvendi miraton grantin shtesë të kfW për efiçencën

Kuvendi i Shqipërisë miratoi në seancën e sotme Projektligjin “për ratifikimin e marrëveshjes, ndërmjet qeverive të Shqipërisë dhe Gjermanisë për projektin ‘programi për rinovimin e konvikteve në kampusin universitar të Tiranës sipas…

Gjermania merr përsipër problemin e Interkonjeksionit

Linja 400 kv e interkonjeksionit Kosovë- Shqipëri, e cila qëndron jashtë funksioni prej dy vitesh pavarësisht përfundimit të saj duket se do të hyjë në një fazë të re. Kjo lidhet me zgjidhjen e ngërçit mes Kosovës dhe Serbisë që mban peng…

Gjermani, bie prodhimi i sektorit energjitik

Prodhimi industrial në Gjermani u regjistrua në nivele të pandryshuara gjatë Korrikut, tregojnë të dhënat e fundit. Rritja e prodhimit në ndërtim dhe manifakturë u zhbë nga rënia e sektorit energjetik. Të dhënat sinjalizojnë se, fabrikat…

Ndalimi i motorëve me diegie kërcënon vendet e punës

Gjermania po vlerëson idenë e nxjerrjes nga qarkullimi të mjeteve me motor me djegie në vitin 2030. Motorët me djegie janë ata tradicionalë që sot përdoren masivisht nga shtëpitë prodhuese, përveç atyre që janë fokusuar te makinat…

Gjermani, të paguajnë për të konsumuar energji!

Gjermania është ndër vendet lider në Europë në shumë fusha dhe njëra prej tyre është edhe në sektorin e energjisë së rinovueshme. Vendi ka njohur një superprodhim vitet e fundit në këtë sektor, aq sa në maj të vitit të kaluar çmimi ra…

Europë, i ftohti rrit çmimet e energjisë

Çmimet e energjisë në Europë në terma afat-shkurtër janë rritur gjatë kësaj jave, si pasojë e motit të ftohtë dhe acarit që ka goditur thuajse të gjithë kontinentin. Në Francë rritja fiksohet pranë 42%, në 125 euro për Megavat/orë, dhe në…

Shteti që paguan qytetarët të konsumojnë energji

Të dielën, më 8 maj, Gjermania goditi një rekord të ri në gjenerimin e energjisë së rinovueshme. Në sajë të një ditë me diell dhe erë, në një moment, rreth mesditës, nga energjia solare, e erës, hidro dhe biomasave, janë gjeneruar rreth…

Gjermania, skemë stimuluese për makinat elektrike

Gjermania është e vendosur të nisë një skemë të re stimuluese me vlerë rreth 1 miliardë euro (1 miliardë dollarë) për të siguruar që më shumë konsumatorë të blejnë makina elektrike teksa përpiqet të përmbushë objektivin për të sjellë 1…