Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

ministri

Ja ku do ndërtohet TC “Kosova e Re”

Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Valdrin Lluka përmes faqes së tij zyrtare në Facebook ka treguar në detaje se ku do të ndërtohet Termocentrali Kosova e Re. Tutje ai ka përmendur disa kritere të cilat janë përdorur gjatë përzgjedhjes së…

Efekti në rritjen ekonomike të TAP dhe Devoll

Ministri i Financave dhe Ekonomisë, z. Arben Ahmetaj prezantoi ecurinë e treguesve kryesorë ekonomikë e financiarë, si dhe mbylljen e vitit 2017. Sipas ministrit, ngjarjet që kanë influencuar për mirë ose negativisht sa i përket treguesve…

Kosovë, rritja e energjisë për shkak të importit

Ministri i Zhvillimit Ekonomik (MZHE), Valdrin Lluka ka thënë se nuk përjashtohet mundësia e rritjes së çmimit të energjisë elektrike prej 18.7 për qind e paralajmëruar nga Zyra e Rregullatorit të Energjisë(ZRRE). Sepse, sipas tij, vendi…

Kosovë, ministri paralajmëron për kontrollin e naftës

Ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Bajram Hasani ka bërë të ditur se po bëjnë përpjekje për nxjerrjen e një Udhëzimi Administrativ sa i përket kontrollit të naftës. Hasani ka thënë për lajmi.net se me këtë udhëzim synohet që trupat…

Detajet e HEC-it Moglica

Pas vizitës në hidrocentralin e Moglicës, Ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë, Damian Gjiknuri ka publikuar edhe një video ku paraqitet grafikisht projekti i Kaskadës së Devollit. 2 HEC-et që po ndërtohen prej vitit 2015, Moglica…

Konsulencë amerikane për marrëveshjet hidrokarbure

Qeveria do të ketë konsulencë amerikane për regjimin fiskal e kontraktual të marrëveshjeve hidrokarbure. Në Tiranë u organizua një tryezë e mbështetur nga Departamenti Amerikan i Shtetit, Byroja e Burimeve Energjitike, Departamenti…

Haradinaj, letër ministrave për Trepçën

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj u ka shkruar letra tre ministrave të Qeverisë që ai drejton, nga të cilët kërkon që të përfshihen me veprime të shpejta dhe konkrete rreth zbatimit të Ligjit për Trepçën si dhe…

Minierat, MEI refuzon rishikimet e masave

Në korrik Ministria e Energjisë dhe Industrisë ka refuzuar të paktën 11 subjekte që kërkonin heqje të masës administrativë të marrë ndaj tyre. Masat për të cilat u kërkua rishikimi i përkisnin një periudhe relativisht të vjetër,…