Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

minerale

Bullgari, Velocity Minerals në kërkim të arit

Velocity Minerals sh.p.k. (VLC TSX.V) vuri në jetë projektin e saj “Rozino Gold” në Bullgarinë Juglindore në gusht të vitit të kaluar dhe deri më tani, ka shpuar më shumë se 7,000 metra. Rezultatet më të fundit të shpimeve të kësaj…

Kromi, prodhimi dhe eksportet në rritje këtë vit

Industria e kromit pritet që të ketë një vit pozitiv në 2018-n. Luan Saliaj, drejtor ekzekutiv i Albchrome, kompanisë më të madhe në këtë sektor, pohon për Monitor, se në aspektin e prodhimit dhe investimeve, pritshmëria për 2018 është…

Kosovë, investitorët e huaj shprehin interes për minierat

Ministri i Zhvillimit Ekonomik Valdrin Lluka, ka pritur në një takim Ambasadorin e Kanadasë  për Kosovë, rezident në Kroaci, Daniel Maksymiuk, me të cilin ka bashkëbiseduar për zhvillimet ekonomike në vend, përfshirë prioritetet e Qeverisë…

Bie prodhimi i Trepçës

Miniera e “Trepçës” në Stan Tërg vazhdon të ballafaqohet me vështirësi të mëdha, ndonëse Ligji për Trepçën, i miratuar në Kuvendin e Kosovës në fillim të tetorit të vitit 2016, garantonte zhvillim të shpejtë, pasi që gjiganti ekonomik…

Ulja e eksporteve, shkak mineralet dhe energjia

Pas 8 muajsh radhazi me rritje të shpejtë, eksportet shqiptare u ngadalësuan në qershor. Instituti i Statistikave raportoi se muajin që lamë pas Shqipëria eksportoi 22.5 miliardë lekë mallra, një shifër kjo thuajse e njëjtë me atë të…

Kosovë, kompania kanadeze nis hulumtimet për minerale

Projekti “Crepula”, sipas faqes zyrtare të kompanisë kanadeze “Altair Rexources Inc”, është blerë nga ndërmarrja “AGJA” në Kosovë. Ajo posedon 90 për qind të projektit, gjegjësisht aksione të kompanisë nga Kosova, për çka ka paguar 300 mijë…

Nëntoka e Kosovës, miliardat e pashfrytëzuara

Rreth 12 milionë ton linjit mendohet se qendrojnë të paprekura nën “këmbët” e Kosovës. Vlera monetare e kësaj pasurie vështirë se mund të paraqitet me shifra, por nëse llogariten shpenzimet e dy termocentraleve të KEK-ut, i bie që Kosova ka…

Kosova ka mbetje minerale të pashfrytëzuara

Kosova i ka rreth 68 milionë tonë mbetje minerale, të cilat në tregun momental kushtojnë më shumë se 884 milionë euro. Mirëpo, pos vlerës financiare që mund ta përfitojë Kosova nga këto mbetje, ato paraqesin edhe rrezik të lartë për…

Ministri që fle mbi minerale

Është shteti më i varfër në rajon me nëntokën më të pasur. Ministri që ka për barrë zhvillimin ekonomik të vendit bie dhe zgjohet si të gjithë 1.8 milion kosovarët mbi miliarda euro pasuri që nuk shfrytëzohen. Në një intervistë për…

Bie çmimi i mineraleve, kërkohen lehtësira

Me dhjetëra subjekte minerare kanë kërkuar pezullim të aktivitetit, pas gati përgjysmimit të çmimit të mineraleve në tregjet ndërkombëtare. Për t’i dhënë oksigjen kësaj industrie, ministria e energjisë është në bisedime me atë të financave…