Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

gazsjellës

TANAP do ofrojë gazin e parë më 30 qershor

Gazsjellësi Trans-Anatolian (TANAP) do të fillojë të operojë në fund të qershorit, tha drejtori i përgjithshëm Saltuk Düzyol më 18 prill. “Ne kemi planifikuar të hapim valvulën më 30 qershor për të filluar rrjedhën e gazit tregtar. Në…

TAP nis asfaltimin e rrugës në Fier

Gazsjellësi Trans Adriatik ka nisur asfaltimin e një segmenti rrugor prej 8.5 km në Bashkinë e Fierit në fillim të prillit. Nga ky segment rrugor do të përfitojnë më shumë se 14 fshatra, tha përmes një mesazhi konsorciumi i TAP. Përveç…

IHD, një e treta e fluksit varet nga gazsjellësi

Investimet e huaja ranë me 35 milionë euro në vitin 2017, (3.7%), duke arritur në 908 milionë euro. Banka e Shqipërisë ka publikuar dhe të dhënat e detajuara sipas shteteve dhe aktivitetit ekonomik, që japin një tendencë të sektorëve dhe…

TANAP siguron financim, aprovohet kredia

Banka Europiane e Investimeve ka miratuar kredinë prej 932 milionë eurosh që do të shkojë për financimin e Gazsjellësit Trans-Anatolian (TANAP), i cili do të lidhet me TAP në kufirin me Greqinë. TANAP është pjesa më e madhe e projektit…

TAP pritet të sigurojë fonde të reja investimesh

Duke qenë një projekt energjetik shumë strategjik për Bashkimin Europian, TAP do të sigurojë edhe fonde të jashtme për projektin. Kështu është shprehur Liza Givert, Shefja e Komunikimeve për Azernews. Në shkurt të këtij viti Banka…