Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Kalifornia: Projekt për elektrizimin e trransportit në të gjithë shtetin

Komisioni i Shërbimeve Publike të Kalifornisë (CPUC) tha të martën se do të investojë 738 milionë dollarë në projektet e elektrizimit të transportit në të gjithë shtetin, si pjesë e qëllimit të saj të vitit 2030 për reduktimin e ajrit të pastër dhe të gazeve serrë.

CPUC miratoi ngritjen e stacioneve të ngarkimit dhe infrastrukturës për të mbështetur automjetet elektrike të pasagjerëve dhe kamionët.

Programi, i cili do të zbatohet gjatë pesë viteve të ardhshme, do të sigurojë zbritje për banorët për instalimin e stacioneve të ngarkimit në shtëpitë e tyre dhe gjithashtu do të krijojë infrastrukturë në disa vende për të mbështetur elektrifikimin e automjeteve të mesme ose të rënda.

ChargePoint, krijuesi i SHBA dhe operatori i stacioneve të ngarkimit të automjeteve elektrike, tha se programi do të ishte një model për shërbimet publike dhe agjencitë rregullatore në të gjithë vendin.

“Kjo do të sjellë përfitime të mëdha për shoferët e Kalifornisë, taksistët, shërbimet komunale, operatorët e flotës publike dhe private dhe agjensitë e tranzitit, si dhe përdoruesit e transportit publik”, tha zëvendëspresidenti i ChargePoint, Dave Packard, në një deklaratë me email.

Megjithatë, Shoqata e Pavarur e Tregtarëve të Naftës në Kaliforni, në përgjigje, e quajti masën “kompanitë më të mëdha të Kalifornisë” që kapin 500 milionë dollarë nga CPUC. ”

“Këto para do të paguhen nga familjet punëtore të Kalifornisë për të mbrojtur fitimet e mëdha të biznesit dhe projektet e financave për 4 për qind të tregut të automjeteve, të ardhurat mesatare të të cilave kalojnë 100,000 dollarë në vit”, tha një drejtor ekzekutiv i shoqatës Ryan Hanretty.

CPUC tha se ka ndarë 29.5 milionë dollarë shtesë për vlerësimin e programit, duke e çuar totalin në gati 768 milionë dollarë.