Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

vlerësim

KOSTT merr tre çertifikata ndërkombëtare

Operatori i Sistemit, Transmisionit dhe Tregut të energjisë elektrike të Kosovës - KOSTT  ka pranuar tri certifikata ndërkombëtare nga kompania britaneze QEC-EAS International Control and Certification. KOSTT u çertifikua për herë të…

Energjia e rinovueshme, vlerësohet Shqipëria

Shqipëria ka arritur të marrë nota pozitive sa i përket hartimit të kuadrit ligjor për nxitjen e përdorimit të burimeve të energjisë së rinovueshme. Në raportin e fundit të hartuar nga Sekretariati i Komitetit të Energjisë mbi masat e marra…

Mustafa vlerëson ndihmën e BB në energji

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Isa Mustafa, u takua me drejtoreshën e Bankës Botërore për Ballkanin Perëndimor, Ellen Goldstein. Gjatë takimit, ku ishin të pranishëm edhe ministrat Blerand Stavileci dhe Avdullah Hoti, kryeministri…

BB bën vlerësimin e projektit të energjisë

Banka Botërore ka bërë një vlerësim paraprak të situatës ku ndodhet aktualisht sektori energjetik duke ju referuar projektit të rimëkëmbjes që po financon vetë ajo me 150 milionë dollarë. Sipas saj tashmë është procedura me një pjesë të…

Aeroporti i Prishtinës merr çmim nga Energy Globe

Aeroporti Ndërkombëtar i Prishtinës i cili është nën menaxhimin e Limak Kosovo J.S.C. është shpërblyer me çmimin Energy Globe Award. Në një ceremoni të organizuar nga Ambasada Austriake, janë prezantuar të nominuarit, kompani dhe persona…

Ministeriali i Brukselit vlerëson reformat në energjitikë

Komisioni Evropian organizoi në Bruksel takimin ministerial të vendeve të Ballkanit Perëndimor mbi Energjinë dhe Transportin. Të pranishëm në këtë aktivitet ishin ministrat e vendeve të Ballkanit Perëndimor dhe Komisioneri për Zgjerimin dhe…

KE vlerëson marrëveshjen për TAP

Komsioni Europian ka vlerësuar marrëveshjen pritëste mes qeverisë greke dhe gazjellësit TAP në linjë me rregullat e ndihmës shtetërore të Bashkimit Europian. Në një njoftim për media komisioni vlerëson se projekti i gazjsllësit do të…

S&P i rikthehet prodhuesve kryesorë të naftës

Agjencia e vlerësimit të kreditit Standard & Poor’s ka zhvlerësuar titujt e borxhit të Arabisë Saudite, Brazilit, Kazakistanit, Omanit dhe Bahreinit. Lëvizja e agjencisë është e dyta në një vit, drejt prodhuesve gjigant të naftës.…

Donald Lu vlerëson reformën në energjitikë

Ambasadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës Donald Lu ishte pjesë e panelit me temë “Developing a Strong Energy Concept for Europe” organizuar nga Ministria e Punëve të Jashtme dhe Ministria e Energjisë dhe Industrisë. Gjatë…

Akademia e KEDS – shembull për shkollat evropiane

Akademia e KEDS, projekti i KEDS dhe kompanive Çalik Limak në fushën e përgjegjësisë shoqërore në Kosovë, prezantohet si projekt shembull në Konferencën e 12-të të Universiteteve Evropiane Me qëllim të ofrimit të zgjidhjeve dhe…