Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

tap

TAP nis asfaltimin e rrugës në Fier

Gazsjellësi Trans Adriatik ka nisur asfaltimin e një segmenti rrugor prej 8.5 km në Bashkinë e Fierit në fillim të prillit. Nga ky segment rrugor do të përfitojnë më shumë se 14 fshatra, tha përmes një mesazhi konsorciumi i TAP. Përveç…

BERZH do rishikojë financimin për TAP

Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) do të mbajë një mbledhje të hapur më 12 prill në projektin Trans Adriatic Pipeline (TAP), i cili parashikon transportin e gazit azerbajxhanas në Europë. Kjo është bërë e ditur nga burime…

Gas-powered plant in Korça

A gas-powered power and heating plant of 500 MW is expected to be built in the city of Korça. The project was presented during the round table organized by the International Finance Corporation (IFC) and IVICOM GmbH. The investment…

IHD, një e treta e fluksit varet nga gazsjellësi

Investimet e huaja ranë me 35 milionë euro në vitin 2017, (3.7%), duke arritur në 908 milionë euro. Banka e Shqipërisë ka publikuar dhe të dhënat e detajuara sipas shteteve dhe aktivitetit ekonomik, që japin një tendencë të sektorëve dhe…

Albgaz & Snam formojnë JV për mirëmbajtjen e TAP

V E N D I M PËR NEGOCIIMIN ME PARTNERIN PRIVAT TË PËRZGJEDHUR NGA SHOQËRIA “ALBGAZ”, SH.A., PËR KRIJIMIN E NJË SHOQËRIE TË PËRBASHKËT PËR MIRËMBAJTJEN E RRJETIT TË TRANSMETIMIT TË NDËRTUAR  NGA TRANS ADRIATIC PIPELINE AG NË TERRITORIN…

TANAP siguron financim, aprovohet kredia

Banka Europiane e Investimeve ka miratuar kredinë prej 932 milionë eurosh që do të shkojë për financimin e Gazsjellësit Trans-Anatolian (TANAP), i cili do të lidhet me TAP në kufirin me Greqinë. TANAP është pjesa më e madhe e projektit…

Planifikimi i tubacionit ë ri të gazit në Ballkan

Në takimin e katërt të Këshillit Konsultativ mbi “Korridorin Jugor” në Baku, ministrat e Shqipërisë, Bosnjë dhe Hercegovinës, Bullgarisë, Kroacisë, Gjeorgjisë, Greqisë, Italisë, Malit të Zi, Serbisë dhe Turqisë, konfirmuan domosdoshmërinë e…