Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

europian

KE paralajmëron ashpërsim masash ndaj ndotjes

Komisioni Europian (KE) njoftoi se do të marrë masa më të rrepta ndaj cilësisë së ajrit dhe do të penalizojë vendet anëtare që shkelin rregullat e BE-së për ndotësit siç janë oksidi i azotit etj. Komisioneri i BE-së për Mjedisin Karmenu…

Çfarë e pengon zhvillimin e hidroenergjitikës

Ka shumë arsye për mungesën e zhvillimit të sektorit hidroenergjetik në Ballkan, përfshi këtu edhe Shqipërinë. Është Komisioni Europian që ka realizuar një studim mbi zhvillimin e sektorit hidroenergjetik e ku rendit potencialin e munguar,…

KE, 14 mln euro për gazsjellësin TAP

Komisioni Europian do të alokojë rreth 14 milionë euro për gazsjellësin Trans-Adriatik. Ky fond do të përdoret për hulumtime në zonat arkeologjike duke garantuar kështu mos cënimin e tyre nga punimet e gazsjellësit që do të transportojë…

BE: Nafta e keqe në Kosovë

Lajmi se Kosova ka cilësi të dobët të naftës ka mbërritur deri në Bruksel. Nga atje, i është kërkuar institucioneve të vendit që të marrin masa urgjente për të rritur kontrollin duke përforcuar ligjet dhe kapacitetet. Në raportin e…

Fondet e BE, Shqipëria i fiton për energjinë

Shqipëria në Samitin e Vjenës ka përfituar vetëm për projektet e rrjetit energjetik për Ballkanin Perëndimor. Në faqen zyrtare të Ministrisë së Ekonomisë së qeverisë austriake është dhënë në detaje mënyra e shpenzimit të shifrave të 600…

KE konfirmon mbështetjen për KEK-un

Një delegacion i larte i Komisionit Evropian, i udhëhequr nga z. Jean-Eric Paquet, Drejtor per Ballkanin Perëndimor në DG NEAR vizitoi KEK-un. Me ketë rast ai vizitoi zonen e ish Gasifikimit dhe  Azotikut, termocentralin “Kosova A” dhe…

Udhëzuesi i BE-së për energjinë është kosto-efektiv

Duke përafruar politikat e energjisë me udhëzuesin e Bashkimit Evropian për energjinë, duke mbyllur të gjitha termocentralet me qymyr dhe duke i zëvendësuar ato me burime të energjisë së rinovueshme, vendet e Evropës JL mund të kenë një…

BE forcon mbikqyrjen e gazit rus

Komisioni Evropian do të paraqesë vitin e ardhshëm një propozim për të rritur mbikëqyrjen e kontratave të gazit natyror me Rusinë dhe furnizues të tjerë të jashtëm, referoi shefi i bashkimit të energjisë Maroš Sefcovic. Një projektligj,…

PE e shqetësuar për HEC-in e Lengaricës

Ndërtimi i hidrocentralit të Lengaricës ka sjellë edhe reagimin e deputetëve të Parlamentit Europian e madje pritet të diskutohet në seancë plenare në Strazburg. Gjatë diskutimeve mbi projekt-rezolutën e raportuesit për Shqipërinë në PE,…

BE planifikon gaz dhe energji më të sigurtë

Bashkimi Evropian ka vendosur të hartojë planin për të krijuar lidhje më të ngushta të energjisë midis 28 vendeve të saj, në përpjekje për të shmangur rreziqet e furnizimit nga kriza në Ukrainë dhe për të lehtësuar zhvendosjen e planifikuar…