Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

ajër

Kosovë, mbrojtja e ajrit nxjerr qymyrin jashtë përdorimit

Ishte dhjetori i vitit 2016 kur qytetarët e Prishtinës u alarmuan për shkallën e lartë të ndotjes së mjedisit në kryeqytet. Duke u bazuar fillimisht në të dhënat e monitoruesit të cilësisë së ajrit nga Ambasada Amerikane në Prishtinë, u…

Sheshi Skënderbej ul ndotjen e ajrit në Tiranë

Cilësia e ajrit në Tiranë këto ditë ka njohur një përmirësim të ndjeshëm si pasojë e sheshit “Skënderbej”. Nga monitorimi i cilësisë së ajrit urban rezulton se vlera mesatare e monitoruar në këtë periudhë është  42.88 µg/m³, nga 40 µg/m³…

Aksion kundër ndotjes së ajrit në Prishtinë

Sot në Sheshin Nëna Terezë në Prishtinë, PEN - Rrjeti i Edukatorëve Bashkëmoshatarë dhe Lëvizja Shkenca për Ndryshim - SFCK, në mbështetje nga Komisioni Evropian, kanë ftuar të gjithë njerëzit, të rinjtë, fëmijët dhe prindërit, që të…

Plani për uljen e CO2

Ka një projektligj për ndryshimet klimatike që po diskutohet prej pak kohësh me grupe të ndryshme interesi. Por ky draft në një nen specifik të tij parashtron edhe detyrat që kanë ministritë e linjës. Sipas fushës që mbulon secila,…

Shkupi me nivel alarmant të ndotjes së ajrit

Shkupi është qyteti më i ndotur në Maqedoni. Ekspertët thonë se në disa raste, shkalla e grimcave të pluhurit ka arritur edhe në mbi 1,200 PM10 mikrogramë për metër kub. Kryetari i bashkisë, Koce Trajanovski, tha se duhet të ulet…

Kosovë, debate mbi cilësinë e ajrit

Qendra Informative dhe Kulturore e BE-së në Prishtinë organizon debatin lidhur me gjendjen e tanishme të ndotjes së ajrit në Kosovë, politikat dhe ligjet e BE-së për cilësinë e ajrit, reagimin institucional ndaj shifrave alarmante rreth…

Kosovë, ndotja e ajrit tej normave

Institutit Hidrometeorologjik i Kosovës, përmes një komunikate për media, ka bërë të ditur se nga analiza e rezultateve të fituara nga monitorimi automatik i cilësisë se ajrit është vërejte së gjatë ditëve të fundit janë paraqite tejkalime…

Plan për të trajtuar cilësinë e ajrit në Shqipëri

Projekti i Bashkimit Europian, IBECA, dhe Ministria e Mjedisit prezantuan një draft të planit për përmirësimin e cilësisë së ajrit në Shqipëri. Në një takim me ekspertë të projektit të financuar nga BE, IBECA, dhe specialistë nga…

Shqipëria ndër vendet me ndotje të lartë

Shqipëria është një ndër vendet me cilësinë e ajrit më të më ndotur. Një nga faqet e njohura për statistikat Numbeo.com tregon se indeksi i ndotjes sipas të dhënave të Qershorit 2016 ishte 76.4 pikë. Kjo shifër na rendit në vendin e 28-të…