Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Maqedonia shpall masa urgjente kundër ndotjes nga ajri

Qeveria e Maqedonisë së Veriut është shprehur se do të vendosë masa urgjente në kryeqytetin e vendit, Shkup dhe qytetin perëndimor të Tetovës me qëllim të mbrojtjes së njerëzve nga nivelet e larta të ndotjes së ajrit.

Autoritetet thanë që nivelet e grimcave toksike në ajër ishin rreth 11 herë më të larta se nivelet e sigurta në dy ditë rresht, duke krijuar një rrezik për shëndetin.

Qeveria ka rekomanduar që kompanitë të lejojnë gratë shtatzëna dhe personat mbi moshën 60 vjeç të mos punojnë, që ndërmarrjet e ndërtimit të zvogëlojnë punën në natyrë, dhe që sportet dhe aktivitetet e tjera në natyrë të ndalohen në ditët e ndotjes së lartë.

Qeveria tha se do të zvogëlojë përdorimin e automjeteve të saj zyrtare përgjysmë, dhe urdhëroi ministritë e shëndetësisë dhe mirëqenies që të sigurojnë strehim për personat e pastrehë dhe të rrisin shërbimet e urgjencës dhe vizitat në shtëpi për njerëzit me sëmundje kronike.

Maqedonia e Veriut ka qenë një nga vendet më të ndotura të Evropës për vite me rradhë. Autoritetet shëndetësore vlerësojnë se më shumë se 3,000 njerëz vdesin çdo vit si rezultat i ndotjes së ajrit, që është kryesisht rezultat i përdorimit të rëndë të sobave me djegie shtëpiake shtëpiake gjatë dimrave të ftohtë, një flotë të vjetër të makinave dhe praktikës në disa zona të mbeturinave asgjësimi me anë të djegies.

Scan 29.01.2020