Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Mercedes mund të ketë manipuluar leximet e emetimeve

Rregullatorët gjermanë po bëjnë pyetje për prodhuesin automobilistik Daimler, duke pretenduar se mund të ketë mashtruar me leximet e emetimeve.

Automobilisti gjerman po përballet me pyetje në lidhje me manipulimet e mundshme të paligjshme në furgonat njohur Mercedes-Benz Sprinter të cilët punojnë me naftë.

Gazeta Bild raportoi se autoritetet rregullatore të automjeteve paralajmëruar se 260,000 furgonë Sprinters, të shitur deri në 2016, mund të jenë prekur.

Mercedes me qendër në Stuttgart muajin e kaluar u gjobit me 870 milion euro nga prokurorët e qytetit për certifikimin e veturave me naftë, emetimet e të cilave nuk përputheshin me kërkesat rregullatore.

Gjobat dhe pyetjet në lidhje me furgonët Sprinter janë më të fundit në një sagë të gjatë në vite midis prokurorëve gjermanë dhe prodhuesve të automobilave.

Në fillim të këtij viti, kryeshefi ekzekutiv i Volkswagen dhe kryetari u akuzuan të dy për manipulim të tregut që lidhen me motorët e dyshuar të automobilave.

Scan,  07.10.2019