Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Gjeorgjia pret hapjen e fabrikës për prodhimin e makinave elektrike

Qyteti i Kutaisit në Gjeorgji shpreson të vihet në ballë të prodhimit të automobilave global me hapjen e një fabrike të makinave elektrike që planifikon të prodhojë 40,000 automjete në vit.

Një memorandum ndërtimi u nënshkrua në maj nga sipërmarrja industriale gjeorgjiane AiGroup dhe Changan, një prodhues kinez i automjeteve shtetërore. Korporata Changan është prodhuesi më i madh i makinave elektrike në botë dhe ka partneritete me Ford, Volkswagen, Volvo, Mazda dhe Suzuki.

Kryeministri i Gjeorgjisë, Mamuka Bakhtadze, është entuziast për projektin: “Kjo fabrikë do të hapë një kapitull të ri në historinë tonë ekonomike. Do të ketë një ndikim shumë pozitiv në strukturën tonë ekonomike, duke krijuar më shumë se 2.000 vende pune dhe në të njëjtën kohë do të na ndihmojë të rrisim potencialin tonë të eksportit “.

Fillimisht fabrika do të kontraktojë 300 punëtorë, me qëllim të prodhimit të 5.000 makinave në 18 muajt e parë. Kjo do të rritet me kalimin e kohës, me planet e ardhshme për të siguruar 20,000 makina në tregun e brendshëm dhe për të eksportuar po 20,000 në Bashkimin Europian.

Scan,  27.07.2019