Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Kosovë, francezët të interesuar për investime në energji

Projekti për energji të ripërtëritshme (mullinj me erë) do të realizohet në Qyqavicë, në të cilën do të përfshihet edhe komuna e Drenasit. Projekti është pjesë e memorandumit të nënshkruar vitin e kaluar nga kryetarët e pesë komunave: Drenas, Skenderaj, Obiliq, Vushtrri dhe Mitrovicë, sipas së cilit Qyqavica është shpallur Zonë me Interes të Veçantë, shkruan sot Gazeta “Zëri”. 

Një memorandum i nënshkruar vitin e kaluar nga kryetarë të katër komunave që gravitojnë bjeshkët e Qyqavicës, Drenas, Skenderaj, Vushtrri dhe Obiliq dhe ai i Mitrovicës, sipas së cilit Qyqavica është shpallur Zonë me Interes të Veçantë, mund të rezultojë me investimet e para në këtë pjesë, pasi që një kompani e Francës ka siguruar një investim prej 122 milionë eurosh.

Projekti parashikohet të realizohet në Qyqavicë, ku do të përfshihet edhe komuna e Drenasit dhe ka të bëjë me projektin e prodhimit të energjisë së ripërtëritshme (mullinj me erë).

Zëri,  12.02.2019