Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Serbi, NIS gati të përfundojë fabrikën e erës

Grupi serb i naftës dhe gazit NIS planifikon të përfundojë ndërtimin e një fabrike me erë prej 100 MW deri në gjysmën e parë të vitit 2020, deklaroi CEO i tij, Kirill Tyurdenev.

NIS ka nënshkruar një kontratë me Grupin MET të Hungarisë për zhvillimin e përbashkët të projektit dhe secila nga kompanitë do të zotërojë 50% të aksioneve të fabrikës së erës, tha z. Tyurdenev në një deklaratë për shtyp javën e kaluar.

Qeveria e Serbisë ka në plan të blejë energji elektrike të prodhuar nga burimet e energjisë së erës me një çmim prej 92 euro (104.3 dollarë amerikanë) për MWh, gjatë 12 viteve të ardhshme.
Në janar, z. Tyurdenev tha se NIS planifikonte të investonte 140 milionë euro në ndërtimin e një fabrike me erë në Plandiste, në veri të vendit.

NIS-i, 56.15% e së cilës zotërohet nga Gazprom, është një nga kompanitë më të mëdha të naftës dhe gazit në Europën Juglindore. Aktivitetet e saj kryesore përfshijnë eksplorimin, prodhimin dhe përpunimin e naftës dhe gazit, si dhe prodhimin dhe tregtinë me pakicë për një gamë të gjerë të produkteve të naftës. Ndërsa qeveria e Serbisë zotëron një përqindje prej 29.87% të grupit NIS.

SEE News,  24.12.2018