Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

BMW, Daimler dhe Volkswagen përballen me hetimin e emetimeve

Prodhuesit gjermanë të makinave BMW, Daimler dhe Volkswagen do të përballen me një hetim të BE si gjoja komplot për të kufizuar nivelin e ndotjes së makinave të naftës. Komisioni Evropian tha se po hetonte nëse ata ranë dakord të kufizonin zhvillimin e sistemeve për të reduktuar nivelin e ndotjes së dëmshme.

Firmat u bastisën në vitin 2017, si pjesë e pyetjeve të mëparshme të Komisionit. Komisioni tha se hetimi i tij i thellë synonte të vlerësonte nëse prodhuesit e makinave u pajtuan me këtë ide, duke shkelur rregullat anti-trust të BE, për të shmangur konkurrencën në teknologjinë si dhe për të pastruar emetimet e veturave të benzinës dhe të naftës.

Ai tha se ishte duke u përqendruar në informacionin që tregonte se kompanitë, përfshirë Audi dhe Porsche në pronësi të VW, u takuan për të diskutuar zhvillimin dhe vendosjen e teknologjisë së ndotjes.

Dy nga llojet e sistemeve të kontrollit të shkarkimeve janë nën shqyrtim:

  • Sisteme selektive të reduktimit katalitik, të cilat reduktojnë emetimet e oksidit të azotit nga motorët me naftë
  • Filtra “Otto” të grimcave, të cilat reduktojnë emetimet nga makinat me benzinë.

“Hetimi i hollësishëm i Komisionit në këtë rast ka të bëjë me bashkëpunimin specifik që dyshohet se ka synuar kufizimin e zhvillimit teknik ose parandalimin e futjes së pajisjeve teknike”, tha ai. Daimler bëri të ditur një deklaratë duke thënë se po bashkëpunonte plotësisht me autoritetet dhe kishte paraqitur një kërkesë lehtësie.

Ajo vuri në dukje se procedurat që kanë të bëjnë ekskluzivisht me Europën dhe se nuk kishte pasur dyshime për caktimin e çmimeve. Komisioni tha se nuk kishte indikacione se prodhuesit e makinave u koordinuan me njëri-tjetrin për përdorimin e “pajisjeve humbëse” të emetimeve të paligjshme. Volkswagen pranoi në vitin 2015 të përdorte softuerin e “pajisjes së humbjes” në SHBA për të mashtruar testet e niveleve të ndotjes së motorit të naftës, duke zhytur kompaninë në skandal.

Scan Tv,  18.09.2018