Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Krujë, eksploziv shtyllës së tensionit

Pesë ditë më parë në Kodër Thumanë janë dëmtuar pas shpërthimit me eksploziv dy këmbët mbajtëse të një shtylle të tensionit të lartë, që me Kodin e Ri penal konsiderohet akt terrorist.

Pas njoftimit nga OSHEE, policia ka shkuar në vendin e ngjarjes duke nisur hetimet për ngjarjen, ndërsa ka shoqëruar 5 persona, që janë banorë të zonës në Kodër Thumanë.

Shtetasit e shoqëruar banojnë në afërsi të vendit të ngjarjes dhe deklarojnë se para 3-4 ditësh kanë dëgjuar dy shpërthime të njëpasnjëshme, por nuk e kishin lokalizuar vendin.

Sipas policisë, dyshohet se shpërthimet kanë ndodhur në datë 13.05.2017 rreth orës 02:00 të mesnatës.

Efektivët e Policisë pas këqyrjes së vendit të ngjarjes kanë dërguar në Laboratorin e Policisë Shkencore për ekzaminime: disa mbetje lënde plasëse e dyshuar eksploziv, rreth 40 cm fitil zjarrëpërcjellës i djegur dhe mbetje prej qelqi që është përdorur si mekanizëm për ndezje.

Shqiptarja.com  18.05.2017