Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

termocentral

Me “Kosovën e Re” pritet shtrenjtimi i energjisë

GAP ka ngritur shqetësimet për shtrenjtimin e energjisë elektrike, duke thënë se do të ketë rritje prej 44 përqind. Energjia elektrike që do të faturohet si pasojë e termocentralit “Kosova e Re” do të jetë 93.9 euro për MWh, ose një rritje…

Ja ku do ndërtohet TC “Kosova e Re”

Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Valdrin Lluka përmes faqes së tij zyrtare në Facebook ka treguar në detaje se ku do të ndërtohet Termocentrali Kosova e Re. Tutje ai ka përmendur disa kritere të cilat janë përdorur gjatë përzgjedhjes së…

Kapitullimi ekonomik i Kosovës me TC “Kosova e Re”

Në vijim është një analizë e marrëveshjes së arritur për ndërtimin e TC “Kosova e Re”, e cilat u bë publike javën e kaluar. Megjithëse duhet përshëndetur akti i MZHE-së për publikimin e kësaj marrëveshjeje, e njëjta gjë nuk mund të thuhet…

“Kosova e Re” nuk e zgjidh problemin e energjisë

Ndërtimi i Termocentralit “Kosova e Re” me një bllok rreth 500 megavatësh, nga njohës të çështjeve energjetike konsiderohet një zhvillim pozitiv, por jo i mjaftueshëm që të arrijë të mbulojë kërkesat me energji elektrike që ka Kosova.…

TEC Kosova e Re, lajm i mirë për Kosovën

Njohësi i çështjeve ekonomike, Naim Gashi konsideron se marrëveshje për ndërtimin e Termocentralit  “Kosova e Re”, është një lajm i mirë për Kosovën. Gashi theksoi,  se Kosova është vendi më i pasur në Evropë, dhe është fatkeqësi që…

Dy termocentrale me konçesion

Një vendim i fundit i qeverisë për një ndryshim tek ligji “Për koncesionet dhe Partneritetin Publik Privat” ka marrë vëmendje të gjerë, duke e vënë theksin tek përjashtimi që do të kenë nga skema tipike e PPP kërkesat e investitorëve…

“Kosova e Re nuk duhet ndërtuar”

Një drejtuese e shoqërisë civile në Kosovë thotë se termocentrali Kosova e Re, do të sillte më shumë dëme sesa përfitime për vendin dhe për këtë arsye nuk duhet ndërtuar. Dajana Berisha, përfaqësuese e Konsorciumit të Shoqërisë Civile…