Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

pension

Qeveria, amnisti për minatorët invalidë

Këshilli i Ministrave ka miratuar vendimin për faljen e detyrimeve ndaj fondit të sigurimeve shoqërore të personave në pension invaliditeti dhe të personave që kanë marrë pension sipas ligjit “Për pensionet e punonjësve që kanë punuar në…

Statusi i naftëtarit, do ulet mosha e pensionit

Ministri i Mirëqenies Sociale Blendi Klosi ka paraqitur ditën e sotme  në Komisionin e Ekonomisë  projektligjin për statusin naftëtarit. Klosi e ka cilësuar statusin për këtë kategori si një detyrim të shoqërisë. Në projektligjin e…

ISSH: “Minatorët që iu falen borxhet e vjetra”

Këshilli Administrativ i Institutit të Sigurimeve Shoqërore i ka propozuar qeverisë faljen e borxheve, të krijuar për një kategori minatorësh dhe invalidësh, të cilët paralelisht me pensionin kanë zhvilluar aktivitet ekonomik si të…

Minatorët, Kalaja: Kërkojmë pension dinjitoz

Barazim i masës së pensioneve të minatorëve me pensionet e forcave ajrore dhe detare. Kjo është kërkesa kryesore që vjen nga Sindikata e Pavarur e Minatorëve të Shqipërisë. Pas uljes së moshës së daljes në pension, minatorët kërkojnë që…

Minatorët, kushtet e reja për pensionin

Shumë minatorë të cilët kanë punuar në nëntokë nuk e marrin dot pensionin e tyre nëse nuk kanë 12 vite e 6 muaj punë në miniera. Ligji për pensionet e minatorëve parashikon se nëse nga 12 vite e 6 muaj kontribute, mungon qoftë edhe një…

Ulet mosha e pensionit të minatorëve

Fjala e Ministrit të Energjisë dhe Industrisë Damian Gjiknuri mbajtur sot në Kuvend, në lidhje me projektligjin “Për pensionet e punonjësve që kanë punuar në miniera". Të nderuar deputetë, Ky projektligj që paraqitet nga qeveria është…

Minatorët, ulet mosha e daljes në pension

Mosha e daljes në pension për minatorët është ulur në 55 vjeç. Qeveria ka hartuar një ligj të veçantë për këtë kategori që parashikon, daljen e hershme në pension me vetëm 12.5 vite punën nën tokë. Ligji është diskutuar në Komisionin…

Minatorët, 55 vjeç në pension

Parlamenti pritet të marrë në shqyrtim projektligjin për pensionin e minatorëve të përgatitur nga Instituti i Sigurimeve Shoqërore (ISSH). Disa çështje të rëndësishme të projektligjit janë sqaruar për gazetën “Shekulli” nga nëndrejtori i…

Ulet mosha e daljes në pension për minatorët

Qeveria shqiptare ka miratuar projektligjin për uljen e moshës së daljes në pension për minatorët. Projektligji “Për pensionet e punonjësve që kanë punuar në miniera në nëntokë”, i cili tashmë i kalon Kuvendit për miratim në komisionet…