Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

impiante

Kërkesat e para për impiante energjie diellore

Në Shqipëri janë rritur aplikimet për ndërtimin e centraleve të prodhimit të energjisë nga panelet diellore. Kërkesa konkrete janë depozituar në Ministrinë e Energjisë për një central në zonën e Topojës në Fier. Bëhet fjalë për investime…

Qymyri në krizë globale

Konsumi global i Qymyrit ka rënë në mënyrë të ndjeshme. Në vetëm një vit numri i impianteve dhe projekteve në sektor ka rënë me plot 48%, pra thuajse është përgjysmuar. Kjo vjen kryesisht falë Kinës dhe Indisë, që kanë kthyer sytë drejt…

Kalon afati, bllokohen 20 rafineri

Kalon afati i vënë nga qeveria për plotësimin e kushteve nga rafineritë dhe impiantet e naftës. Duke nisur që nga java e ardhshme, burime nga Ministria e Energjisë dhe Industrisë deklaruan dje për “Shqip” se, përmes Inspektoratit Qendror…

Drejt mbylljes impiantet e naftës

Cilësia e naftës që ble konsumatori vihet gjithmonë e më shumë në pikëpyetje. Vetë ministria e energjisë pranon se ka gjetur në këtë sektor një situatë kaotike ku impiante të shumta përpunojnë naftë bruto, gjë e cila nga pikëpamja teknike…

Impiantet ilegale të naftës, afati 23 shkurt

Shumë impiante të përpunimit të naftës operojnë jashtë sferës së monitorimit të shtetit, duke mashtruar qytetarët kur përpunojnë naftë bruto dhe e hedhin në treg për konsumatorët, apo duke dëmtuar mjedisin në zonat ku operojnë. Duke…

Ligji, impiantet nën kontroll për falsifikimet

Ministria e Energjisë, gati draftin: Lejet e karburanteve i përcakton qeveria Penaliteti - Në rast se subjekti nuk respekton kushtin e bllokimit të përkohshëm të veprimtarisë ose përsërit shkeljen, propozohet te ministri heqja e…