Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Qualcomm prezanton Quick Charge 5, rikarikon smartphone në 15 minuta

Smartphone me sistem operativ Android që do të dalin në treg në muajt e ardhshëm mund të rikarikohen në një kohë të shkurtër. Këtë e bën të mundur Qualcomm, i cili prezantoi versionin e fundit të teknologjisë Quick Charge, i pranishëm në shumë telefona me sistemin operativ të Google.

Quick Charge 5 premton të rikarikojë në 50% një bateri 4.500 mAh në vetëm 5 minuta, ndërsa për rikarikimin e plotë do të duhen 15 minuta. Bëhet fjalë për zgjidhjen e rikarikimit “më të shpejtë në botë” – tha Qualcomm. “Është platforma e parë e rikarikimit të shpejtë që suporton rikarikim më shumë se 100W në një smartphone” – theksoi kompania.

Kanë kaluar disa vite që kur Qualcomm prezantoi standardin e fundit të rikarikimit të shpejtë, Quick Charge 4 (i cili kishte edhe një version të përmirësuar Quick Charge 4+). Por versioni i ri përfaqëson një hap të madh përpara për kompaninë – të paktën në lidhje me shpejtësinë e rikarikimit. Qualcomm thotë se Quick Charge 5 është deri në 70% më eficient se Quick Charge 4 dhe deri në 4 herë më i shpejtë në rikarikim.

Qualcomm është një ndër furnizuesit më të mëdhenj për procesorë dhe modemë dhe mijëra kompani përdorin zgjidhjet e tij – pajisjet e para që do të përdorin Quick Charge 5 do të nisin të dërgohen në tremujorin e tretë 2020.

Monitor,  30.07.2020