Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Krijohet bateria e ‘përjetshme’ – Furnitori i Tesla është gati të prodhojë

Një prodhues kinez i baterive të makinave thotë se është gati të prodhojë një produkt të aftë për të fuqizuar një automjet për 1.2 milion milje (dy milion kilometra) përgjatë një jetëgjatësie 16-vjeçare. Momentalisht shumica e kompanive që prodhojnë makina ofrojnë vetëm garanci që variojnë nga 60,000 deri në 150,000 milje për një periudhë tre deri në tetë vjet në bateritë e veturave të tyre.

Teknologjia bashkëkohore Amperex nuk ka zbuluar se kush synon të furnizojë. Por më herët ishte raportuar se bateria ishte bashkë-zhvilluar me Tesla. Lajmet e fundit u zbuluan në një intervistë të kryetarit të Catl dhënë për agjencinë e lajmeve Bloomberg. “Nëse dikush bën një porosi, ne jemi të gatshëm të prodhojmë,” është shprehur Zeng Yuqun.

Ai shtoi se, kjo do të kushtojë një premium 10% mbi cmimim aktual të baterisë që tashmë furnizon. Kompania nënshkroi një marrëveshje dy-vjeçare për të furnizuar bateritë për makinat Model 3 të Tesla në shkurt. Klientë të tjerë të saj përfshijnë BMW, Daimler, Honda, Toyota, Volkswagen dhe Volvo.

Kërkesa për automjete elektrike po rritet. Tregu Europian për EV (makina elektrike) dhe hibride plug-in u rrit me 72% në tre muajt e parë të vitit në krahasim me të njëjtën periudhë në 2019, duke përfaqësuar 7% të të gjitha makinave të reja të shitura, sipas firmës kërkimore Canalys. “Ka të ngjarë të përdoret si një diferencues nga disa krijues të makinave kur ka një ndryshim të rëndësishëm nga një automjet në tjetrin – duke ndikuar në mënyrë dramatike vlerën e rishitjes,” tha analisti kryesor i automobilave i Canalys, Chris Jones.

Ai shtoi se ky dhe faktorët e tjerë – përfshirë disponueshmërinë më të gjerë të pikave të karikimit dhe rrezet më të gjata të drejtimit – duhet të ndihmojnë të joshin më shumë shoferë për të bërë kalimin në një makinë elektrike. (BBC)

Scan,  10.06.2020