Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Fillon zbatimi i super-projektit bërthamor në Francë

Projekti më i madh bërthamor në botë filloi fazën e tij pesëvjeçare të montimit të martën në jug të Francës, me plazmën e parë ultra të nxehtë që pritet të gjenerohet në fund të vitit 2025.

Projekti i Iter që kushton 20 miliardë do të përsërisë reagimet që forcojnë energjinë diellore dhe ka për qëllim të prodhojë fuqi që do të përdoret për shkëmbime tregtare. Bashkimi bërthamor premton fuqi të pastës dhe të pakufizuar.

Miliona përbërës do të përdoren për të mbledhur reaktorin gjigand, i cili do të peshojë 23,000 ton dhe projekti është përpjekja më komplekse inxhinierike në histori. Pothuajse 3000 ton magnet superkondensues, disa më të rëndë se një aeroplan, do të lidhen me 200 km kabllo superckondensues, të gjitha të mbajtura në -269C.

Scan,  30.07.2020