Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Shumica e firmave europiane, tashmë asnjë objektiv për reduktimin e CO2

Shumica e kompanive europiane nuk do të kenë asnjë objektiv për të reduktuar emetimet e gazrave të tyre, ndonëse 80% e shohin ndryshimin e klimës si një rrezik biznesi, sipas një sondazhi. Ndërmjet atyre të cilët kanë vendosur qëllimet klimatike, pothuajse vetëm një në tre shtrihet përtej vitit 2025, sipas raportit vjetor të Projektit të Zbulimit të informacionit mbi Karbonin.

Sipas kësaj, veprimtaria korporative është fokusuar në sallën e bordit, nga e cila 47% të firmave shpërblyen themeluesit e tyre në lidhje me ecurinë e klimës si dhe një e katërta bashkonin stimujt për qëllimet mjedisore.

“Dekada e ardhshme është jetësore nëse ndryshimi ynë në një ekonomi të qëndrueshme do të jetë e suksesshme dhe kompanitë qëndrojnë në zemër të këtij tranzicioni”, bëri të ditur drejtori menaxhues për Evropën, Steven Tebbe.

Edhe pse 53% e kompanive të anketuara ende nuk kanë qëllime klimatike, 58% kanë raportuar shkurtime të karbonit në 2018, duke arritur një reduktim total prej 85 milion ton CO2. Një e treta e kompanive kanë raportuar rritje të emetimeve.

Këtë vit, CDP mori deklarime klimatike nga 849 kompani europiane në 23 vende, me lëshime të gazrave të kombinuara prej 2.3 miliardë ton CO2 – një total më i madh se Britania e Madhe, Gjermania dhe Franca.

Kandidatët u përgjigjën me zemërim ndaj përfshirjes në listën A të firmave të karburanteve fosile si Engie, Naturgy Energy Group SA dhe Neste Oyj, firmat kimike Bayer AG dhe BASF, dhe kompanitë ushqimore si Nestle.

Scan,  19.02.2019