Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Toshiba tërhiqet nga projekti i energjisë bërthamore në Mbretërinë e Bashkuar

Toshiba do të përfundojë armën e saj bërthamore, e cila po udhëheq projektin për të ndërtuar stacionin e ri të energjisë bërthamore në Britaninë e Bashkuar. Vendimi i bordit të firmës japoneze është një goditje e madhe për ndërtimin e një centrali bërthamor në Moorside në Cumbria.

Sindikatat kritikuan qeverinë për të mos ndërhyrë në mënyrë që projekti të vazhdonte. Toshiba tha se biznesi i tij NuGen do të fillojë të përfundojë gjatë vitit të ri. Në një deklaratë nga Tokio, ai tha: “Pas shqyrtimit të kostove shtesë që kanë të bëjnë me vazhdimin e operimit të NuGen, Toshiba pranon se vendimi ekonomikisht racional është se duhet të tërhiqet nga projekti i ndërtimit të centralit nuklear të Britanisë së Madhe dhe ka vendosur të ndërmarrë hapa për të përfunduar NuGen. ”

NuGen tha se njoftimi erdhi pas 18 muaj negociatash me një sërë pronarësh të rinj potencialë. “Për fat të keq, nuk ka qenë e mundur të përfundojmë me sukses këto negociata. NuGen ka mbajtur një ekip për të mbështetur zbatimin e një procesi të likuidimit dhe do të punojë me Toshibën dhe palët e tjera të interesit, “tha ai.

Në rrënojat që kalon për një politikë të bashkuar britanike të energjisë, tani është pyetja nëse qeveria më në fund ka mësuar gabimet e Moorside. Një stacion i ri bërthamor në Cumbria perëndimore mbetet jetik për sigurinë e ardhshme të energjisë në Mbretërinë e Bashkuar.

“Autoriteti i municioneve bërthamore duhet të jepet menjëherë një rol për zhvillimin bërthamor dhe të ngarkohet me zhvillimin e një reaktori të vogël bërthamor modular në vend, duke përdorur pasurinë e përvojës dhe ekspertizës nukleare në një zonë të caktuar si dhe duke u siguruar që ne kemi siguri të furnizimit në vitet që do të vijnë. ”

Scan,  08.11.2018