Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Karburantet, nafta dhe benzina do kenë emra të rinj

Lajmet të reja për karburantet: emrat e benzinës dhe naftës do të ndryshojnë. Duke filluar që nga 12 tetori, në fakt, do të ketë etiketa të reja në stacionet e karburanteve në të gjithë Evropën, mbi mjetet shpërndarëse dhe gjithashtu mbi kapakët e karburantit.

Detyrimi i ri, i cili përfshin një direktivë të BE-së, u krijua për të lejuar konsumatorët të zgjedhin karburantin më të përshtatshëm për makinat e tyre.

Për benzinë, ​​etiketa (qarkore) do të përmbajë shkronjën E dhe një numër me përqindjen e komponentëve bio: E5 për etanol alkool të barabartë me 5%; E10 për 10%, E85 për 85%.

Për naftën, etiketa do të jetë katrore me letrën B (e cila tregon komponentët e biodiesel): B7 për naftë me 7% bionaftë, B10 për 10% biodiesel dhe B100 për naftë të pastër bionaftë.

Gazeta Shqip,  06.10.2018