Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Qiellgërvishtësja ecofriendly, projekti më “i lartë” në Australi

Një qiellgërvishtëse e mbuluar me pemë në Melburn do të bëhet ndërtesa më e lartë e Australisë, pasi u njoftua si projekti fitues i një konkursi ndërkombëtar të dizajnit.

I vendosur për të thyer tokën në vitin 2020, projekti i propozuar “Shtylla e Gjelbër” përfshin dy kulla kryesore, më të lartat prej të cilave do të arrijnë më shumë se 356 metra në qiell.

Struktura është pjesë e një zhvillimi të ri në Southbank të Melbourne-it, i cili parashikohet të kushtojë më shumë se 2 miliard dollarë australianë (1.4 miliardë dollarë). Përveç hapësirës të banueshme dhe komerciale, kompleksi do të sigurojë objekte publike dhe të jashtme, duke përfshirë një kopsht çati “publikisht të aksesueshëm”.

Karakteristikat e saj paraqesin fasadat gjeometrike të xhamit dhe një “shtyllë kurrizore” të ballkoneve, tarracave dhe kopshteve të mbushura me pemë dhe gjethe.

Më e madhe e dy kullave do të qëndrojë më shumë se 30 metra mbi ndërtesën më të lartë të Australisë, 322 metra (1.058 këmbë) të Gold Coast, qiellgërvishtësja Q1.

“Shtylla e Gjelbër” bashkohet me një numër gjithnjë e më të madh të projekteve të mbuluara me gjethe të propozuara ose të përfunduara në vitet e fundit, duke përfshirë “Pyllin Vertikal” të arkitektit Stefano Boeri në Milano dhe “Pyllin Qiellor” të ardhshëm në Ho Chi Minh të Vietnamit.

Scan Tv,  25.08.2018