Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

TAP, përfundon 40% e punimeve në stacionet Fier dhe Bilisht

Punimet për Gazsjellësin Adriatiko-Jonian janë brenda afateve të caktuara. Drejtoresha e Komunikimeve pranë TAP, Lisa Givert, është shprehur në një intervistë për Azertac se ka përfunduar gjysma e punimeve për stacionet e kompresimit dhe matjes.

“Në terma të progresit total të projektit, deri në fund të Majit kishim përfunduar mbi 74%, duke përfshirë të gjithë punën inxhinierike, prokurimin dhe ndërtimin. Ndërtimi i stacioneve të kompresimit të TAP (njëri në Greqi dhe tjetri pranë Fierit) nisi në fillim të 2017 dhe po vazhdon sipas programit”, u shpreh Givert.

Në stacionin e kompresimit në Fier janë instaluar edhe turbokompresorët, ndërsa stacioni është i përfunduar në 40% të tij. Ndërkohë, progres 40% shënon edhe stacioni i matjes së gazit, i cili po ndërtohet pranë Bilishtit.

Pasi të ndërtohet, TAP do të ofrojë një rrugë direkte dhe me më pak kosto për transportimin e gazit, duke hapur kështu rrugën e Korridorit Jugor të Gazit prej 3500 kilometrash. TAP do të transportojë në Europën gazin natyror nga fusha Shah Deniz II në Azerbajxhan.

Scan Tv,  16.07.2018