Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Albgaz në inaugurimin historik të gazsjellësit TANAP

Vetëm një ditë mbas Ceremonisë së Nënshkrimit të Marrëveshjes “Joint Venture” midis tij dhe SNAM Italia, e cila përfaqëson nivelin më të lartë të standarteve në fushën e operimit dhe mirëmbajtjes së rrjeteve të transmetimit të gazit, me një pjesëmarrje triumfuese të Albgaz me 75% të aksioneve, Albgaz sh.a në kohë rekord vazhdon të ndjek angazhimet në kuadër të bashkëpunimeve ndërkombëtare të niveleve më të rëndësishme.

Ditën e martë, administratori i Operatorit të Kombinuar të Gazit Natyror në Shqipëri Z. Arber Avrami, së bashku me Ministrin e Infrastrukturës dhe Energjisë, Z. Damian Gjiknuri, përfaqësuan delegacionin Shqiptar, në Ceremoninë e përurimit të gazsjellësit TANAP, pjesë e Korridorit Jugor të Gazit, i cili do të transportojë përmes Turqisë në Evropë gazin e Azerbajxhanit.

Ceremonia e përurimit u organizua nën patronazhin e Presidentit Rexhep Tajip Erdogan në qytetin Eskishehir, nga ku morën pjesë kryetarët e shteteve dhe qeverive mike si dhe ministrat e energjitikës të vendeve përkatëse pjesëmarrëse në këtë projekt, udhëheqësit e lartë të kompanive të energjisë dhe burokratët e lartë, ku në radhët e Shqipërisë ishin Ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë, Z. Damian Gjiknuri dhe Administratori i Albgaz Sh.a Z. Arber Avrami.

TANAP-i do të ketë një kapacitet total vjetor prej 16 miliardë metra kub gaz, nga të cilat 6 miliardë janë për tregun turk, ndërsa 10 miliardë metra kub do të dërgohen në Evropë. Gazsjellësi (Transanadollian) TANAP, ka filluar në kufirin Turqi-Gjeorgji dhe do të përfundojë në qytezën kufitare Ispala (në kufi me Greqinë). Pastaj projekti do të vazhdojë me gazsjellësin Transadriatik (TAP), i cili do të kalojë në Ballkan dhe zgjatet deri në Evropë.

energjia.al  20.06.2018