Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Eli Zero, makina elektrike e pazakontë

Eli Zero, një automjet elektrik me dy vende i cili të krijon përshtypjen si një makinë go-kart me dyer.

Por tashmë, duket se në ditët e para të financimit të saj e tejkaloi qëllimin prej 20,000 dollarësh që kishte.

“Ne jemi të parët që do të pranojmë se kjo gjë duket absurd për t’u ngarë. Madhësia e saj kompakte e bën atë ideale për ta ngarë atë brenda në qytet”.

CEO I kompanisë, Marcus Li I cili ka njohuri arkitekturore, u frymëzua të krijojë kompaninë e tij pasi shikonte se si komunitete janë ngopur kaq shumë me makinat dhe se si njerëzit janë kaq të fiksuar pas parkimit.

“Ne besojmë se bota nuk ka nevojë për një makinë tjetër,” është shprehur Li.

Pra, ai zhvilloi atë që e quan një automjet “miqësor urban”, ekologjikisht miqësor për udhëtime të shkurtra. ”

Ai dëshiron që Eli Zero të zëvendësojë makinat e dyta të familjeve dhe beson se për banorët e qytetit urban si ai, mund të jetë një udhëtim plotësues i përzier me ndarjen e makinave dhe përshëndetjet.

“Është si iPad i makinave konvencionale,” përmblodhi Li.

Automjetet e financuara nuk janë të padëgjuara por ato janë mjaft të rralla dhe historikisht të pasuksesshme.

Li ka në plan të ketë veturën e parë Eli në rrugë deri në fillim të vitit 2019.

Scan TV,  24.04.2018