Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Tesla, 50.000 panele diellore falas për Australinë e jugut

Qeveria e Shtetit të Australisë Jugore njoftoi të dielën se kishte arritur një marrëveshje me Teslën për të instaluar rreth 50,000 sisteme të energjisë diellore në shtëpi, pa asnjë kosto për banorët.

Sistemi do të përfshijë dy panele diellore dhe bateri Tesla Powerwall, dhe do të bëhet pjesë e një rrjeti elektrik të decentralizuar të menaxhuar nga softueri.

Ky sistem do të financohet pjesërisht nga të ardhurat nga energjia elektrike, të cilat nuk do t’i përkasin pronarëve të shtëpive ku sistemet janë instaluar.

Një version pilot i programit tashmë ka filluar dhe Korporata e Transmetimeve Australiane foli me një marrës të hershëm, faturat elektrike të së cilit kishin rënë ndjeshëm.

Një projektim sugjeroi që faturat e energjisë për familjet pjesëmarrëse të uleshin me 30%.

Vala e parë e instalimeve është planifikuar të shtrihet në rreth 24,000 njësi banimi në pronësi të qeverisë.

Pas kësaj, të tjerë australianë të Jugut do të ishin në gjendje të marrin pjesë, me një qëllim prej 50,000 familjeve pjesëmarrëse brenda katër viteve. Këto shtëpi do të ishin thurur sëbashku në atë që quhet “termocentrali virtual”.

Ky sistem ka sukses në mënyrë dramatike, duke ardhur në internet shpejt për të parandaluar ndërprerjet e energjisë pas rënies së prodhimit nga termocentralet konvencionalë.

Plani mund të jetë i kushtëzuar nga rezultati i zgjedhjeve të marsit, në të cilin kryeministri aktual i Australisë Jugore Jay Weatherill do të përballet me një sfidë nga një kandidat konservator, i cili kundërshton specifikat e planit, duke iu referuar asaj si një “eksperiment i pamatur”.

Sidoqoftë, kundërshtari i Weatherill, gjithashtu mbështet instalimin diellor në shkallë të gjerë.

Scan Tv,  08.02.2018