Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...

Pas shkëlqimit vjen rënia për Tesla?

Aksionet e Tesla rezervuan deri në 13% në tregtinë e së martës pas përjashtimit shokues të prodhuesit më të vlefshëm të automjeteve në botë nga indeksi S&P 500.

Kompania e automjeteve elektrike të Elon Musk shndërroi një fitim të katërt radhazi tremujor në tre muaj deri më 30 qershor, duke përmbushur kriteret e fundit për t’u pranuar. Shumë investitorë prisnin që kompania të hartohej në indeks si rezultat, veçanërisht pasi pothuajse 400 miliard dollarë që ka ajo si kapital, ia kalon shumicës së ndërmarrjeve S&P 500.

Rënia e fundit e aksioneve të Tesla ndjek ndarjen e aksioneve pesë për një dhe njoftimin e një shitje të aksioneve prej 5 miliard dollarë javën e kaluar. Aksioneri i saj më i madh i jashtëm, Baillie Gifford, gjithashtu zbuloi se ajo uli aksionet e saj nga rreth 6.4% në 4.3% për shkak të kufijve të brendshëm në peshën e një aksioni të vetëm në portofolet e klientëve të saj.

Scan  13.09.2020