Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Daily Archives

Tetor 23, 2017

Imeri: Naftëtarët nuk kanë arsye pse të mos fiskalizohen

Drejtori i ATK-së Sakip Imeri, ka thënë për Telegrafin se deri më tani janë fiskalizuar mbi 27 mijë biznese. Sipas tij, rritja e konkurrencës për arka fiskale ka ulur çmimin e tyre. “Janë fiskalizura mbi 27 mijë biznese, por procesi i…

KEDS këshillon nxënësit për kursimin e energjisë

Në kuadër të përgjegjësisë shoqërore të Korporatës, KEDS ka filluar projektin e “Efiçiencës së Energjisë Elektrike” me nxënës të shkollave fillore. Në bashkëpunim me Komunën e Prishtinës janë përzgjedhur në fazën pilot 4 shkolla. Nën…

Aplikim për HEC në Sarandë

Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë njofton se ka marrë një aplikim për ndërtimin e një hidrocentrali në lumin e Bistricës, në një seksion të kanalit të Çukës. Bashkimi i Përkohshëm i Shoqërive “Alb BB Auditing” sh.p.k. dhe “Qendra…

200 mijë fuçi në ditë, Iraku rrit eksportet e naftës

Iraku ka rritur eksportet e naftës të shtunën nga rajoni jugor i Basrës me 200,000 fuçi në ditë për të kompensuar një mungesë nga fushat veriore të Kirkukut. Rritja e eksporteve të Basrës mban prodhimin e përgjithshëm të Irakut në kuotën…

Serbia jeopardizes Albania-Kosovo Interconnection Line

The 400-kW power transmission line linking Albania with Kosovo is facing a possible failing. The alert comes from Albania’s State Supreme Audit, which has audited this year the project for the construction of this line. In its final…

9-mujori i OSHEE, u arkëtuan 48.1 mld lekë

Në periudhën janar-shtator, Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike arkëtoi 48.1 miliard lekë, duke shënuar rritje në krahasim me të njëjtën periudhë të një viti më parë. Sipas të dhënave të OSHEE për 9-mujorin 2016 arkëtimet ishin…

Mbi 23 mln euro për parqe voltaike

Mbi 23 milion euro është vlera që pritet të investohet për ndërtimin e parqeve voltaike, përmes të cilëve mund të prodhohet energji nga burime të rinovueshme. Shifra i përket kërkesave të mbërritura pranë Ministrisë së Infrastrukturës dhe…