Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

qeveria

Qeveria nxjerr në shitje 3 blloqe nafte

Qeveria ka nxjerrë sërish në shitje 3 vendburime nafte në jug të vendit. Bëhet fjalë për bllokun Cakran – Mollaj në Fier dhe Gorisht – Kocul e Amonicë në qarkun e Vlorës. Afati i aplikimit për shoqëritë që kërkojnë të marrin në…

Statusi i minatorit, qeveria refuzon projektin e LSI

Qeveria ka dhënë mendim negativ për projekligjin për statusin e minatorit, i propozuar nga deputeti i LSI Përparim Spahiu, që është zgjedhur në qarkun e Dibrës, që përfshin edhe qytezën minerare të Bulqizës. Qeveria deklaron se…

Qeveria bekoi shitjen e paligjshme të aseteve të ARMO

Qeveria bëri një sy qorr, ndërsa pronat e gjigantit të hidrokarbureve ARMO iu shitën në ankand  në mënyrë të paligjshme Bankës Credins, duke i mohuar taksapaguesve mundësinë për të rimarrë një pjesë të qindra milionë eurove borxhe që…

TAP, pronarët që futen në skemën e kompesimit

Qeveria ka miratuar vendimin për shpronësimin e pronave private pr interes publik, që preken nga korridori i ndërtimit të gazsjellësit Trans Adriatik. Projekti TAP kalon nëpër disa qytete të Shqipërisë, konkretisht në Korçë, Devoll, Berat,…

Kur qeveria e Ismail Qemalit planifikonte tramin elektrik

Pavarësisht jetëgjatësisë së shkurtër, mungesës së stabilitetit në periudhën e qeverisjes, kufizimit territorial të kompetencave e pamundësive të tjera, qeveria e parë e shtetit shqiptar të pavarur që kryesohej nga Ismail Qemali do të bënte…

Qeveria jep hua për OSHEE dhe KESH

Opozita e fokusoi debatin për aktin normativ që ndryshon buxhetin e shtetit në një fenomen, sipas saj shqetësues, që ka ndodhur së fundmi në ekonomi: krijimi i borxheve të prapambetura nga sektori publik. “Për OSHEE situata është…

Sekretariati: Të rishikohet modeli i tregut

Sekretariati i Komunitetit të Energjisë ka publikuar rishikimin e radhës për Ballkanin Perëndimor duke marrë në analizë ecurinë e modelit të ri të tregut të energjisë, ngritjen e bursës si dhe aspekte të tjera teknike. Aktualisht…

Vakumi institucional fut Trepçën në krizë

Për afër një vit që nga miratimi i Ligjit për Trepçën, autoritetet në Kosovë nuk kanë arritur të bëjnë as edhe një hap para, për siç është synuar, rimëkëmbjen dhe zhvillimin e kombinatit Trepça. Kombinati Trepça, llogaritej si një prej…

Çmimi 100 MW, për të joshur investitorët

Flet Gjergj Simaku, kreu i Drejtorisë së Burimeve Energjetike të Rinovueshme në Ministrinë e Energjisë Çdo park eolik me fuqi të instaluar në 2 MW do të ketë mundësi të shesë energjinë e prodhuar me një çmim 100 euro/MW. Qeveria…

Qeveria italiane miraton gazsjellësin TAP

Këshilli i Ministrave në Itali me kërkesë të kryeministrit Paolo Gentiloni ka dhënë autorizimin përfundimtar për të vijuar me punimet e gazsjellësit transadriatik. Nuk bëhet fjalë vetëm për 8 kilometrat e gazsjellësit që do të shtrihen…