Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

energji

OSHEE pret ta mbyllë bilancin me humbje

Importet e larta të energjisë, vitin e kaluar, e kanë çuar rezultatin financiar të Operatorit të Shpërndarjes së Energjisë me humbje për vitin 2017. Sipas një raporti të dërguar në Entin Rregullator të Energjisë, OSHEE pret një humbje prej…

Kosova importon 360 GWh energji elektrike

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar “Bilancin i Energjisë” për TM4 2017. Në këtë publikim janë prezantuar të dhënat mbi prodhimin e thëngjillit, të dhënat për prodhimin dhe konsumin e energjisë, importin dhe eksportin e…

Konsumi i energjisë në Shqipëri dhe Europë

Shqipëria është vendi i tretë më konsumin më të ulët të energjisë në Europë. Madje, vendi ynë ka konsum më të ulët edhe se vende me një popullsi më të vogël, si psh Kosova, Luksemburgu, Qipro, Maqedonia etj. Konsum më të vogël se…

Inflacioni në Eurozonë “kërcënohet” nga energjia

Çmimet E prodhimit në Eurozonë u rritën më pak se ç`pritej gjatë muajit të fundit të vitit të kaluar, duke zhgënjyer kështu pritshmëritë e tregjeve, tregojnë të dhënat e fundit të Eurostat. Kjo rënie nxitet kryesisht nga rritja e çmimeve të…

Kopac raporton mbi ecurinë e Shqipërisë në energjitikë

Nafta duket të jetë sektori ku Shqipëria ka bërë më pak përparim lidhur me përafrimin e legjislacionit dhe plotësimin e detyrave të lëna nga Plani i Veprimit një vit më parë. Përfaqësuesi i Sekretariatit të Komunitetit të Energjisë, Janez…