Publisher is the useful and powerful WordPress Newspaper , Magazine and Blog theme with great attention to details, incredible features...
Browsing Tag

ahmetaj

Protestat e naftëtarëve, Ahmetaj: Do merrni pagat

Ministri i Ekonomisë dhe Financave, Arben Ahmetaj, ka deklaruar se naftëtarët e Ballshit dhe Fierit do të marrin pagesat. Duke reaguar pas protestave të shumta të naftëtarëve të dy rafinerive, ministri deklaroi se qeveria është e…

Efekti në rritjen ekonomike të TAP dhe Devoll

Ministri i Financave dhe Ekonomisë, z. Arben Ahmetaj prezantoi ecurinë e treguesve kryesorë ekonomikë e financiarë, si dhe mbylljen e vitit 2017. Sipas ministrit, ngjarjet që kanë influencuar për mirë ose negativisht sa i përket treguesve…

Albgaz do kalojë te ministria e financave dhe ekonomisë

Kompania publike e gazit Albgaz sh.a e cila do të funksionojë si një operator i kombinuar duke kryer veprimtarinë e operatorit të sistemit të transmetimit dhe operatorit të sistemit të shpërndarjes së gazit natyror në vend mori të mërkurën…

Ahmetaj: Borxhet e ARMOs, pasojë e privatizimit

Kryetari i komisionit parlamentar të ekonomisë, Erjon Braçe kërkoi shpjegime nga ministri i Financave për borxhet e mëdha që kompania ARMO ka ndaj Tatimeve. “Me 24.5 miliardë lekë borxh i trashëguar doganor, ku mbi 55 për qind e tij…

Qeveria jep hua për OSHEE dhe KESH

Opozita e fokusoi debatin për aktin normativ që ndryshon buxhetin e shtetit në një fenomen, sipas saj shqetësues, që ka ndodhur së fundmi në ekonomi: krijimi i borxheve të prapambetura nga sektori publik. “Për OSHEE situata është…

Ahmetaj viziton rafinerinë e ARMOs pas riaktivizimit

Në kuadër të rifillimit të punës në rafinerinë e naftës në Ballsh, ministri i Financave Arben Ahmetaj u takua me investitorët dhe punëtorët e saj. “Sot është një ditë e mirë për ekonominë shqiptare dhe për punonjësit e rafinerisë.…

Ahmetaj: Antikontrabanda do fokusohet tek nafta

Nisur nga të ardhurat e ulta në dogana në fund të vitit 2015 të cilat ishin gati 8 miliardë lekë më pak se në vitin 2014, Ministria e Financave nën drejtimin ish ministrit Shkëlqim Cani bëri një analizë, në të cilën rezultoi se evazioni në…

Projektligj i ri për Inspektoriatin Metrologjik

Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Arben Ahmetaj prezantoi një projektligj të ri për metrologjinë, i cili parashikon ngritjen e Inspektoriatit të Mbikqyrjes së Tregut që do të jetë autoriteti përgjegjës për për kryerjen e veprimtarive…

Ahmetaj: Tregu i naftës nuk është monopol

Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Arben Ahmetaj deklaroi se rritja ekonomike e vendit është përshpejtuar, pavarësisht ambientit të pafavorshëm dhe situatës së vështirë në vendet fqinje. “Kjo ekonomi po rritet edhe në mungesë të kreditimit.…